KPN – Dichter bij Oranje commercial

Het is begin juni 2024. Op twee vlakken kijken mensen uit naar de komende weken. Zo is er een groep geïnteresseerden die frequent laatst uitgegeven kenteken pagina of kentekenvoorspeller van Kenteken.tv bekijken om te ontdekken wanneer nieuwe kentekencombinatie voor personenauto’s van start gaat. Er is ook een groep die uitkijkt naar het komende Europese kampioenschap voetbal bij de heren. Voor dat EK komen er een hausse aan adverteerders die hierop gaat inspelen. Zo ook KPN als official partner van de KNVB met daarin hoofdrol voor een smallsized oranje leeuwtje en de spelersbus van Oranje.

Commercial

Commercial KPN voor EK 2024

Factcheck kenteken in commercial

In de TV commercial komen vele oranje sterren voorbij. Naast de sterren qua voetballers, de oranje poes/kat komt ook de spelersbus van Oranje vol in beeld met daarop kenteken 71-BXL-5

Het kenteken in deze reclame behoort echt toe aan Mercedes-Benz Tourismo bus.

Is dit de echte KNVB Spelersbus?

De bus in de reclame maakte me nieuwsgierig of deze bus ook de officiële KNVB spelersbus is. Als je hierop zoekt, kom je uit bij de leverancier van de bussen voor de KNVB: Betuwe Express.

En ontdek je ook een site over bussen en touringcars die allerlei data en foto’s verzamelen over Nederlandse personenvervoer voertuigen.

Betuwe Express levert al jaren de officiele KNVB spelersbus. Jarenlang was deze bus donkerblauw gekleurd. Recentelijk heeft de bus een make over gekregen in de kleur oranje, aldus Busposities.nl .

Deze spelersbus is echter luxueuzer dan de versie uit de reclame. Veel bussen voor voetbalteams zijn namelijk uitgerust met comfortabelere stoelen. Ook zijn deze bussen voorzien van een dubbele achteras. Zo ook de KNVB bus:

Foto genomen door “Stadsbus”, zie ook https://busposities.nl/foto/165022

De nieuwste kleurstelling komt wel overeen met de bus uit de reclame.

In welke bus werden opnames gemaakt?

Nu duidelijk is dat de echte spelersbus van oranje niet dezelfde is als de bus in KPN reclame is er nog interessant onderzoekje over: in de reclame zie je beelden vanuit de spelersbus. Maar welke bus is hiervoor gebruikt?

Mijn conclusie: den echte! In de reclame zie je namelijk Xavi Simons in zijn eentje op de voorste stoel naast chauffeur zitten. Als je even naar boven scrollt zie je dat de bus uit de reclame twee voorstoelen heeft. En op de foto van de echte spelersbus zie je slechts 1 stoel voorin.

Muziek

Mocht je op zoek willen gaan naar het liedje uit deze commercial. “Dreams (will come alive)” is een jaren negentig hit van 2 Brothers On The 4th Floor:

Ook te vinden op Spotify natuurlijk: