Allsecur – Kentekencheck in relaxed rijden

In de fraai gemaakte  Allsecur reclame Relaxed Rijden uit 2010 komen veel auto’s voorbij (hoe kan het ook bijna niet anders met een autoverzekeraar…). Alhoewel het sfeertje van de stad uit de reclame mij niet Nederlands over doet komen, komen er veelvuldig Nederlandse auto’s voorbij met steeds terugkerende kentekens…

Deze campagne heeft ook een zogenaamde tagon met daarin ook duidelijk een NL-kenteken in beeld:

Kentekencheck 07-GPH-6 – numero 1


Het kenteken op de zilveren Ford Focus is moeilijk te ontcijferen, maar er staat toch echt 07-GPH-6. De kentekencheck doet echter iets anders vermoeden…namelijk een zwarte Audi A3

Kentekencheck 62-LT-VR


In de reclame zit een zwarte VW Passat (grille is trouwens afgeplakt) de relaxede rijder in de weg. Mocht de rijder de politie willen inschakelen en het kenteken vermelden bij het signalement VW Passat dan zal er weinig gebeuren bij de politie, ben ik bang. Uit de kentekencheck blijkt namelijk dat het kenteken toebehoord aan een grijze/zilveren Opel Meriva:

Kentekencheck 61-FF-ZV

Aan het einde fileparkeert de rijder zijn “bolide” in tussen een Ford Focus (wellicht dezelfde uit begin reclame…) en een Seat met kenteken 61-FF-ZV. Uit de kentekencheck blijkt wederom dat de kentekengegevens verschillen:

Kentekencheck 07-GPH-6 – numero 2


De auto uit de tagon is overduidelijk een Mitsubishi, maar wederom is het kenteken van de zwarte Audi A3 gebruikt.

Onleesbare kentekens


In de langere reclame zitten nog meer kentekens. In 1 shot op een groot plein in een stad zie ik nog 3  gele kentekens, maar deze zijn onherkenbaar (gemaakt). Wat wel opvalt, is het feit dat de kentekens van de auto’s in de verte niet geel zijn en dat dit mijn vermoeden bevestigd dat deze reclame niet in Nederland is opgenomen. Ook is een naam van een hotel leesbaar (Hotel Fenix?) en beetje Google zoekwerk ben ik erachter gekomen dat dit plein in Lissabon ligt:

Met deze wetenschap heb ik de tagon reclame ook nog even nagekeken. In deze versie zie je op de achtergrond ook witte kentekenplaten en mijn sterke vermoeden is dat de P van Carpoolplaats erin gefotoshopt is.

Conclusie

Het reclamebureau van Allsecur heeft bewust gekozen voor andere kentekens. Daarnaast hebben ze hun best gedaan om de auto’s Nederlands te laten ogen, terwijl de reclame in Portugal is geschoten.