ABNAMRO – Commercial Vragen van nu

ABNAMRO heeft een reeks commercials gemaakt rondom het thema “Vragen van nu”. In 1 van de reclames speelt een oude heer de hoofdrol die al rijdend in zijn bolide overpeinst hoe hij zijn kinderen financieel zal ondersteunen. Tijdens deze overpeinzingen gebeuren er genoeg andere dingen in de file. Bij het factchecken van deze commercial kwam ik geen fouten in combinatie kentekens en afgebeelde voertuigen tegen, maar wel een zogenaamde  continuiteitsfout.

Het kenteken van de Volvo van de opa komt 1 maal in beeld (leesbaar fullscreen op HD formaat…):

blog-93sbs7-abnamro-volvo

De gegevens van deze Volvo met kenteken 93-SBS-7 zijn de volgende:

blog-93sbs7-abnamro-volvo-vwe

Naast de Volvo komt de overvolle Peugeot wel goed in beeld met kenteken 62-FS-DZ:

blog-62fsdz-abnamro-peugeot

De voertuiginfo van deze groene Leeuw is als volgt:

blog-62fsdz-abnamro-peugeot-vwe

Continuteitsfout

Op diverse fora en sites op het internet zijn er heel veel postings over fouten in films, series en commercials. Veel gevonden type fout is zogenaamde  continuiteitsfout. Een mooi voorbeeld is een zon die in shot1 hoog aan de hemel staat en in shot2 veel lager staat (doordat later op de dag dit shot is gemaakt). Zo’n type fout zit ook in de reclame van ABNAMRO.

In eerste shot van de Peugeot 106 zie je op de achtergrond namelijk duidelijk 2 andere auto’s in combinatie met wegversmallingsverkeersbord en de pijl:

blog-62fsdz-abnamro-peugeot

Duidelijk is dat rechts in beeld een Ford Fiesta staat en achterin in beeld ter hoogte van verkeersbord een zilveren Ford Focus. In het volgende shot van de verkeerssituatie is echter iets bijzonders gebeurd. De stilstaande Peugeot is verhuisd qua plek (staat nu tussen verkeersbord en pijl), de zilveren Focus is nog zichtbaar en de Fiesta is uit beeld verdwenen (of is wellicht ineens naar rechterrijstrook verdwenen):

blog-abnamro-continuiteitsfout

Bij nog betere bestudering van bovenstaand plaatje valt er nog meer op. De paal onder het verkeersbord is veel langer dan in 1e shot, maar als je nog beter kijkt is dit shot bijna van Esscheriaanse kwaliteit. De rechte paal begint namelijk voorgrond, gaat achter de vrouw van auto langs en verkeersbord is wederom achter vrouw…. Gevalletje slecht photoshop.

blog-abnamro-continuiteitsfout2