Centraal Beheer Achmea – Daddy cool reclame (update)

In de laatste reclame van Centraal Beheer Achmea (officieel genaamd Picknick) zien we onder het genot van Boney M’s Daddy cool een vader allerhande toeren uit te halen om zijn gele Volvo bolide te redden die bergafwaarts rijdt.

Deze reclame staat natuurlijk ook op YouTube:

Duidelijk in beeld komt een gele Volvo V40. In de laatste shots zie je ook nog de sleutel in de achterklep zitten met duidelijk leesbaar het Nederlandse kenteken 77-FN-JK:

De kentekencheck laat duidelijk zien dat dit kenteken bij dit voertuig hoort:

Autostouwen

Zoals altijd tegenwoordig wordt de spot ook begeleidt met een subsite en een spelletje: http://www.autostouwen.nl/

In dit spelletje moet je een auto volladen met spullen. In de intro wordt duidelijk een achterklep geopend van een auto met Nederlands kenteken:

Alhoewel niet helemaal duidelijk lijkt het hier te gaan om een Opel Astra stationwagon. Volgens de kentekencheck zou het echter gaan om een zwarte Fiat Punto:

Op de achtergrond staat ook nog een enigzins vervormde Suzuki Splash afgebeeld. Helaas is ondanks inzoomen niet te achterhalen welk kenteken dit voertuig heeft:

Conclusie

Opvallend dus dat er zowel kloppende als niet kloppende kentekenchecks in deze campagne gebruikt worden.

UPDATE 29-6-2010 : Op de officiele site van deze reclame staat nog een leuke anekdote. In het begin van de reclame is een camper duidelijk zichtbaar (helaas kenteken niet). Deze camper is per toeval in de reclame beland. De eigenaren Kees en Jannie waren toevallig op dezelfde weg toen de reclame werd geschoten.

Eén antwoord op “Centraal Beheer Achmea – Daddy cool reclame (update)”

Reacties zijn gesloten.