Overzicht allerhande zelfgemaakte kentekengadgets (update)

In de loop der jaren heb ik via diverse internetplatforms geëxperimenteerd om gadgets/applicaties te maken die kentekengegevens bij VWE oproepen. In deze posting een opsomming van mijn gefröbel. Doel van alle experimenten was altijd om het opzoeken van kentekeninformatie zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Sidebar gadget

Een van de eerste brouwsels was een zogenaamde sidebar gadget voor (destijds) nieuwe operating system Windows Vista. Deze sidebar gadget is met hulp van enkele andere VWE-medewerkers tot stand gekomen. In 2007 heb ik hier zelfs een tweede prijs mee gewonnen bij de Microsoft Gadget competitie in Nederland.

Op het moment van schrijven van deze posting is de downloadteller over de 90000 downloads. Qua transacties weet ik dat deze tool vaak wordt geraadpleegd vanaf diverse desktops in Nederland.

Van deze gadget is zeer recentelijk een review verschenen op Softonic.

NOOT oktober 2011: Ter voorbereiding van Windows8 heeft Microsoft besloten om de gallery.live.com langzaamaan uit te faseren. Om deze reden bied ik kenteken.gadget op mijn blog ter download beschikbaar:

download kenteken.gadget hier

Twitterbot @Voertuiginfo

Samen met een programmeur van VWE heb ik een twitterbot gebouwd. Deze twitterbot zit zat gekoppeld aan het Twitter account Voertuiginfo . Als je vervolgens een tweet naar dit account stuurtde met daarin een kenteken, dan krijeeg je binnen 1-2 minuten een antwoord.

NOOT: Per april 2011 is het experiment met leveren voertuiginformatie via Twitter gestopt.

Vraag:

Antwoord:

NOOT: Dit kenteken komt terug in de Albert Heijn hamsterweken reclame.

Internet Explorer Searchprovider

Sinds Internet Explorer 8 kan je zelfontwikkelde addons voor deze browser centraal ter beschikking stellen. Ik heb hiervoor 2-tal addons ontwikkeld die het makkelijker maakt om kentekens op te zoeken. De eerste is een uitbreiding voor de searchprovider, oftewel de zoekbox rechtsboven in je browser scherm. Met de searchprovider Kenteken opzoeken kan je direct in de zoekbox een kenteken intikken en het resultaat van je zoekactie wordt direct op publiek.vwe.nl getoond.

Internet Explorer Accelerator

Naast de searchprovider heb ik ook een internet explorer accelerator gemaakt voor het opzoeken van kentekengegevens. Met deze accelerator kan je op een willekeurige site het kenteken selecteren als tekst en vervolgens de accelerator aanroepen om direct voertuiggegevens op te roepen in de zogenoemde flyout of op de site van VWE.

iGoogle gadget

Gebaseerd op dezelfde achterkant als de sidebar gadget, maar nu geschikt voor iGoogle. De gadget heeft momenteel meer dan 800 gebruikers.

Netvibes module

Vergelijkbaar met de iGoogle gadget, maar dan voor Netvibes. Meer dan 120 keer geinstalleerd inmiddels.

Serchilo

Ooit heb ik ook een nieuw type zoekmachine “getraind” om kentekens op te zoeken. Qua functionaliteit vergelijkbaar met de search accelerator voor Internet explorer.

http://wiki.serchilo.net/RDW_kenteken_zoeken

Update 1 sept 2010: Serchilo toegevoegd

Eén antwoord op “Overzicht allerhande zelfgemaakte kentekengadgets (update)”

Reacties zijn gesloten.