Q-music – commercial ‘magnificent’ – Mengelmoes van kentekenchecks

Q-music heeft een fraaie commercial met een joggende luisteraar van Q-music. Deze commercial getiteld ‘Magnificent’ is gemaakt door het bureau Caramel Pictures. In deze reclame komen veel auto’s met kentekens voor. Gezien de omgeving lijkt de commercial echter niet in Nederland geschoten te zijn, dus met deze wetenschap werden de kentekenchecks gestart. De conclusie kan ik hierbij al verklappen:  dit is de 1e keer dat ik zo’n grote mengelmoes van juiste en onjuiste matches tussen kentekens en afgebeelde auto’s heb gevonden.

Er bestaat ook nog een andere versie (in ieder geval qua begin). Deze is te zien op de site van caramel pictures: http://www.caramelpictures.com/#/amsterdam/directors/willvandervlugt/magnificent/

Alfa GTV

In de Youtube versie van de commercial is het kenteken van de Alfa Romeo GTV bijna helemaal niet te lezen. In de versie op de site van de regisseur echter is hijn bijna helemaal compleet:

Doordat er nog maar 1 letter te gokken valt, heb ik aantal combinaties geprobeerd en uit 1 van deze combinaties rolt een rode AlfaRomeo GTV 2.0 (kenteken HT-XZ-78):

Zilveren VW Polo – 37-GD-RV

In de youtube HD versie is het kenteken van de zilveren Polo naast de vrachtwagen te lezen:

Een gedeelte van dit kenteken zie je ook op een zilveren Renault Clio in een shot vlak daarna:

Het is daarom niet verbazingwekkend dat de echte auto achter dit kenteken niet hetzelfde is:

Blauwe Daewoo Matiz – 56-RX-VT

In de versie op CaramelPictures zit een ander shot, namelijk 1tje van een blauwe Daewoo Matiz:

Ook dit kenteken lijkt qua opmaak een echt NL-kenteken, maar is in dit geval ook gefotosoept over het originele kenteken:

Vervolg

In het vervolg van de commercial komen meerdere auto’s voor. Deze auto’s zijn op 1 na (zie rode kader) allemaal keurig voorzien van een geel kenteken. In alle gevallen is er echter een bogus kenteken verzonnen die nooit is uitgegeven in Nederland (zoals bijvoorbeeld 01-NO-NU).   Grote hulp bij het aflezen was hierbij trouwens de 1080p HD upload van Q-music!

Opnamelocatie

Volgens een reactie op de video in YouTube zou deze reclame geschoten zijn. Mijn vermoeden is wel dat de eerste scene ‘gewoon’ in Nederland is geschoten, aangezien dit wel een echt Nederlands kenteken is.

In eindshot staat de eland in de menigte. Dankzij de HD-kwaliteit is duidelijk te zien dat deze erin geshopt is: