Mercedes – Vito uit reclame blijkt Sprinter op kenteken te zijn

Advertenties van personenauto’s of bedrijfswagens in bladen bevatten bijna nooit auto’s met Nederlandse kentekens. Meestal hebben ze helemaal geen kenteken. Groot was mijn verbazing dus bij het zien van een advertentie van Mercedes in een blad. Deze advertentie bevat duidelijk leesbaar een Nederlands kenteken en dan heb je mij als kentenkenspotter getriggerd.

De zilveren Vito komt duidelijk met kenteken 5-VGJ-97, maar fototechnisch is het al vrij duidelijk dat deze erin is geplakt:

Aangezien kentekenspots van een gefotosoept kenteken alle kanten op kan gaan, leverde de kentekencheck in dit geval een Mercedes 416 CDI op:

416 CDI hoort als typenaam bij de Mercedes Sprinter en niet bij Mercedes Vito waarover gesproken wordt in de advertentie.

TV-Commercial

Bij het schrijven van deze posting staat de televisie aan en prompt komt daar ook de commercial versie van deze reclamereeks langs. Deze commercial heb ik nog niet gevonden op het internet, maar in ieder geval zag ik ook hier kenteken 5-VGJ-97 geplakt op een Vito.

Wederom dus een Mercedes onder de busjes, zoals de commercial ons doet vertellen.

Andere advertentie

In mijn zoektocht naar de TV-commercial ontdekte ik een andere advertentie uit 2006 van Mercedes, waarin ook een Nederlands kenteken is geplakt:

Het kenteken 90-RS-ZL heb ik even in de VWE-kentekendatabase opgezocht en er kwam een stevige Mercedes E55 AMG uit 2005 uit:

Eén antwoord op “Mercedes – Vito uit reclame blijkt Sprinter op kenteken te zijn”

Reacties zijn gesloten.