Nationale Nederlanden – Mijn risico commercial (update)

Youtube is een mooi kanaal voor adverteerders om hun commercials nog een langere levenscyclus te geven. Tegenwoordig kan je zelfs HD-kwaliteit uploaden, waardoor je als adverteerder nog heel lang scherp de reclames op de schermen kan toveren. De upload kwaliteit van de nieuwste commercial van Nationale Nederlanden is echter zo beroerd, dat via een omweg enigzins een getoond kenteken kon worden achterhaald. Deze omweg bracht wel een ander opvallend detail van de commercial aan het licht.

Zoals gezegd de upload kwaliteit is niet denderend. Gelukkig heeft het media bureau van Nationale Nederlanden UbachsWisbrun/JWT een ietsiepietsie betere upload ter beschikking. Uitgaande van deze upload zou het kenteken aan het einde van de reclame iets moeten zijn als 69-40-ES:

Dit kenteken levert echter geen resultaten op, dus ik weet nu niet zeker of mijn gok van kenteken juist is, of dat het hier gaat om een oude auto die al heel lang niet meer op de Nederlandse weg rijdt.

Opvallende bagage

Bij het uitpluizen van het kenteken viel me iets anders op in de achterbak van de auto. Er ligt namelijk een afbeelding van de hoofdrolspeler Wim Saalhof in de achterbak. Deze staande pop komt nergens in de commercial voorbij, dus het doel ervan ontgaat me een beetje. 


Update 2010-10-29:

Met dank aan een scherpe kijker van een ander forum is het kenteken toch achterhaald. Het kenteken is niet 69-40-ES, maar 69-40-EB. Dit kenteken kan wel teruggevonden in de registers en dan levert een mooie Peugeot 404 op: