Nationale postcode loterij – Gebruik kenteken in emailnieuwsbrief

Zo nu en dan wordt mijn mailbox verwend met een wervende email van Nationale Postcode Loterij. Natuurlijk maak ik altijd meer kans op meer prijzen, maar uiteindelijk moet ik daarvoor ook altijd meer loten afnemen en dus afrekenen. Natuurlijk kan ik de optout gebruiken, maar dat is er nog niet van gekomen. Gelukkig maar, want in de laatste versie van de nieuwsbrief pronkt een glimmende Audi met daarop overduidelijk een gephotoshopte kenteken. De lettercombinatie lijkt echter geldig, dus daarom toch maar opname in de galerij van kentekenchecks uit de reclame.

Ogenschijnlijk was de DTP-er eigenlijk al klaar met zijn werk en moest hij deze nog even snel doen, want de kwaliteit van het photoshop kenteken heb ik wel eens geinspireerder gezien. Het uitblijven van de linkerkant van een kenteken (blauw vlak met EU-sterren en NL) is 1, maar de letters 09-NPL-1 zijn qua grootte ook niet fraai uitgelijnd.

Neemt niet weg dat de opbouw van het kenteken klopt en dat gebruikte cijfer en lettercombinatie zou kunnen bestaan in het echt.

De kentekengegevens van dit kenteken zijn inderdaad opvraagbaar, maar behoren niet toe aan een zilveren Audi, maar een rode Fiat 500:

Vraag is natuurlijk welke je liever zou willen willen?