Kentekencheck blog uitgenodigd voor European Renault Blogger Event

Afgelopen week heb ik de definitieve bevestiging gekregen dat ik op uitnodiging van Renault een speciaal Blogger Event mag meemaken in Parijs. Vanuit diverse Europese landen zijn per land 3 bloggers uitgenodigd en somehow they found me! Tijdens het event mag ik vlak tegenover de Eiffeltoren allereerst genieten van de stem van Melody Gardot in een Renault, maar daarna ook gedurende een privé concert.

Aanleiding

Zomaar ineens lag er 2 weken geleden een email in mijn mailbox over een tijdelijke actie van Renault over hun speciale modellen met Bose uitrusting. De email was gestuurd door een dame met een Franse naam. In de email stond nog niets over een eventuele uitnodiging. Aangezien de email wel in het Nederlands was gesteld, reageerde ik enigzins verbaasd met Bedankt voor je berichtje, waarom zou ik me aangesproken moeten voelen?. Het antwoord uit Frankrijk (nl. Omdat het een relatief nieuw medium in het Nederlands, kunnen we doorgaan met onze discussie in het Engels zo perfect dat ik uw vragen te beantwoorden?) leek me enigszins geïnspireerd door Google Translate, dus ik liet het er maar bij.

Afgelopen week kreeg ik wederom een email van de Franse dame. Ditmaal was de boodschap echter duidelijker: de Franse dame blijkt head of Community Management for Renault Bose Event te zijn en nodigt mij persoonlijk uit voor het bezoeken van hun Renault Blogger Event op 6 april in Parijs. Aangezien ik zeer verbaasd was over deze plotselinge uitnodiging, kostte het wat tijd en emailtjes heen en weer, voordat het me duidelijk wordt: dit is een echte uitnodiging! Maar moet ik hier wel op ingaan?

Twijfel – zal ik gaan of niet?

Ik heb nog even getwijfeld of ik wilde ingaan op de uitnodiging. Deze blog is namelijk ontstaan als een prive dingetje om eens te onderzoeken hoe je een aardig gelezen/gevonden blog kon opzetten. Vele postings later is me inmiddels duidelijk dat het schrijven en bijhouden van een blog geen simpele opgave is. Het gemakkelijkste van de blog is het hergebruiken van de informatie van mijn werkgever VWE. Het lastigste is het zoeken van (nieuwe) commercials met daarin kentekens. Als ik er vanuitga dat ik per posting 1 half uur bezig ben, dan zou ik inmiddels 138 maal 0,5 uur = 69 uur gestoken heb in mijn blog.

Volgens een recent artikel zou ik met het schrijven van een blog productiever worden, dus vooralsnog zijn het nog geen weggegooide uren.

De twijfel om niet te gaan zat ‘m ook in het feit dat ik objectief wil blijven over de merken die commercials met kentekens erin. Alhoewel ik geen enkel merk de grond inboor nav gebruik van Nederlands (lijkende) kentekens, kan ik me wel beïnvloed voelen door zo’n uitnodiging van een groot merk als Renault. Gelukkig maakt Renault over het algemeen geen reclames met Nederlandse kentekens, dus ik waan me hierin veilig.

Daarnaast is Renault van VWE een klant, dus ik wilde zeker weten dat bepaalde zaken niet gemixt worden.

Na enkele gesprekjes met collega’s over de uitnodiging heb ik besloten om toch te gaan. Mijn nieuwsgierigheid voor het event heeft het duidelijk gewonnen van de twijfels. Daarnaast zie ik deze uitnodiging als een bedankje voor de vele uurtjes die in deze blog zijn gaan zitten.

Warming up

Na het ja-woord heb ik allerlei details over het event gehoord. Zo weet ik inmiddels 1 van de andere Nederlandse bloggers die meegaat. Het is de schrijfster achter de blog http://www.jamiesblog.nl . Deze blog gaat voornamelijk over fashion en style, oftewel helemaal geen directe link met automotive.

Inmiddels worden de bezoekers van het event ook opgewarmd met een Making of van de reclame rondom deze actie. De Nederlands ondertitelde versie is alhier te vinden:

Verslag

Ik zal zeker een klein verslag maken van het event op 6 april en deze hier plaatsen