Motorfietskentekens krijgen een andere letter M

Zojuist is bekend geworden dat motorfietskentekens per 1 november een lichtelijk gewijzigde letter M gaan krijgen. Het hoe en waarom wordt keurig uitgelegd in de reparatiewettekst.

In de officiele bekendmaking staat beschreven dat pas recentelijk is gebleken dat bij bepaalde lettercombinaties de kentekens van een motorfiets te breed wordt om geperst te worden op de vastgestelde formaten voor een motorfietskenteken. Door de letter M iets smaller te maken, wordt dit probleem ondervangen.

 

Alle aangestelde kentekenplaatfabrikanten worden voorzien van de nieuwe letter, zodat per 1 november de nieuwe platen voor motorfietsen geperst kan worden. Volgens de wettekst moet de gewijzigde letter geen impact hebben op flitspalen of andere ANPR achtige systemen.