Layar creator – New thinking, new possibilities (update)

 

 

De titel van deze posting is eigenlijk geleend van een automerk, nl. Hyundai. Aangezien ik sinds een week berijder ben van dit merk staat me deze slogan wel aan. Gisteren heeft Layar, de Nederlandse pionier op gebied van augmented reality een mooie nieuwe innovatie gelanceerd voor een non-coder zoals ik: Layar Creator. Natuurlijk kon ik niet laten of er even mee te spelen.

VWE Expertise

Mijn werkgever geeft 2 keer per jaar een relatiemagazine uit voor haar klanten en doelgroep, genaamde VWE Expertise. Deze fullcolour magazine wordt op papier bij 24.000 partijen op de mat gelegd en bevat nieuws die wij als VWE graag willen delen met ons publiek.

Op basis van deze laatste uitgave heb ik een test gedaan met Layar Creator. Binnen een handomdraai heb ik interactieve buttons en video toegevoegd aan artikelen en advertenties in ons  blad. Erg gaaf, al zeg ik het zelf:

Hoe moet je digitale laag over Expertise bekijken?

–       Download app Layar op je Android of iphone (nieuwere Nokia’s kunnen ook, maar niet de e75’s van Ferry en Ger…)

–       Start de app

–       Pak de laatste papieren VWE Expertise erbij of ga naar http://issuu.com/automarkt/docs/vwe_expertise_05-2012

–       Richt je mobiel op bijvoorbeeld de 2e pagina (Facebook). Als het goed is, krijg je 3 buttons in beeld:

Digitale businesscard

Geinspireerd door een tweet heb ik mijn eigen businesscard augmented gemaakt:

De icontjes zijn direct gelinkt aan mijn kanalen. Ik wil later nog email en telefoon toevoegen aan deze layer.

Layar creator in de automotive

Komende dagen zal ik verder nadenken over mogelijke toepassingen binnen mijn vakgebied. Wellicht zijn er al andere bedrijven/personen die hierop inspringen. Ik weethttp://jasperverweij.wordpress.com/wp-admin/post.php?post=2135&action=edit in ieder geval dat het nieuwe jaarverslag van RDW over 2011 voorzien zal zijn van een digitaal laagje.  Ik ben erg benieuwd naar nog meer toepassingen.

UPDATE 25 juni 2012: Vorige week heb ik nog even verder gespeeld met Layar creator. In het kader van usergenerated augmented verpakkingen heb ik het pak Koopmans Efteling Sprookjesboom voorzien van een digitale laag.

Dit is voorkant van het pak:

Als je deze voorkant in Layar Vision app bekijkt, krijg je de volgende digitale laag te zien:

De achterkant heb ik ook augmented gemaakt, maar dat moeten jullie zelf maar ontdekken…

Eén antwoord op “Layar creator – New thinking, new possibilities (update)”

Reacties zijn gesloten.