Verrassende kentekens in reclamematerialen Mercedes

Vandaag reed ik met mijn jongste op plaatselijke distributieterrein om vrachtwagens te bekijken. Aangezien hij ook Mercedessen wilde bekijken, stapten we bij de dealer binnen. Terwijl mijn jongste toch meer interesse voor de legoblokjes bleek te hebben, viel mijn oog op een kenteken op een poster. Met behulp van de gloednieuwe Android app iKenteken checkte ik het kenteken en was zeer verbaasd over het resultaat.

Mercedes is op deze blog al eerder de revue gepasseerd en destijds bleek dat bij het vernederlandsen van de persfoto’s niet altijd even secuur te werk werd gegaan. Om deze reden was ik natuurlijk extra scherp op zichtbare kentekens in de reclamematerialen.

Dit was poster om de leasing van Mercedes onder de aandacht te brengen:

Het kenteken 37-JHN-2 behoort niet toe aan een Mercedes, maar aan een ….

Meer vreemde kentekens

Op zoek naar beter beeldmateriaal kwam ik uit op de site van Mercedes Benz Financial services. Op deze site staat de volgende brochure:

http://www.mercedes-benzfinancialdocs.nl/downloads/mercedes-benz_financial/mercedes-benz_financial/brochure_mercedes-benz_financial/

Op pagina 6 staat nog een Mercedes A200 met een kenteken van een A150:

NOOT: Op pagina 22 is dit kenteken op een andere grijze A-klasse geplakt

Op pagina 14 is de fout iets vreemder. Volgens kenteken zou het gaan om een CL 500, maar op de foto staat toch echt een andere Benz, nl C-klasse Coupe: