Silk versie van Autoweek top100 machtigste mensen automotive

Autoweek heeft vorig jaar voor het eerst een top100 gepubliceerd van de machtigste mensen in de Nederlandse automotive. Gisteren is de 2013 editie verschenen in nummer 22 van dit jaar. Op nummer 1: Frans Weekers. Ik vond deze editie een mooie gelegenheid om eens wat testen uit te voeren met de Nederlandse startup Silkapp. Op deze manier is de top100 te doorzoeken en op allerhande wijzen te filteren. In deze posting meer uitleg over mijn aanpak.

Silk Autoweek100 URL

http://aw100-2013.silkapp.com

AW 100 – editie 2013

m1nyg0bbwina_600

De Autoweek 100 is samengesteld door Roy Kleijwegt, journalist van Autoweek. In de uitgave zelf staat achtergrondinformatie over de zoekmethode en regels die toegepast zijn. Zo is bijvoorbeeld de autoverzekeringswereld en schadewereld buiten beschouwing gelaten. Ook de Nederlandse (en grote) onderdelenhandel en -import is niet meegenomen. Persoonlijk vind ik het opvallend dat de media geen enkel plekje heeft gekregen in de top100. Het zou kunnen dat dit bewust is gedaan door Autoweek redactie om objectief te blijven over eigen Autoweek (con)collega’s.

Mijn werkgever goed vertegenwoordigd in lijst 2013

Vorig jaar waren we bij mijn werkgever al positief verrast door de opname van eigenaar-oprichter Ton Vestering in de lijst. Zeker gezien het feit dat dienstverleners in de automotive zeer beperkt vertegenwoordigd waren. Nog mooier is dat ons harde werk ook in een blad als Autoweek gezien wordt, want in de 2013 editie staan er zelfs 2 VWE-ers in! Naast Ton Vestering op plaats 61, staat ook Michel Corveleijn op plaats 94. Ook blij zijn we met de opname van 2 belangrijke partners van VWE, namelijk Autotelex op plaats 93 en RDW op plaats 55.

Databewerking

Als werknemer bij een dataprovider en enthousiast gebruiker van nieuwe technologien wilde ik graag (nog) eens experimenteren met Silk. Aangezien ik slechts de uitgave van Autoweek zelf had, heb ik eerst een CSV bestand aangelegd met daarin de volgende gegevens overgenomen:

– Naam

– Positie 2013

– Positie 2012 (indien beschikbaar)

– Geslacht

– Functietitel van belangrijkste functie

– Bedrijf

– Categorie bedrijf

Eventueel zijn er in extra kolommen ook 2de en 3de functies/bedrijven vastgelegd. Bij overname heb ik enkele spellingsfouten in namen (zoals Bertho Eckhardt en Clem Dickmann) hersteld.

Het bronbestand heb ik beschikbaar gemaakt in 2 formaten:

– CSV bestand

– Excel bestand

Silk Aw100

Silk is een Nederlandse startup uit 2011. Silk wil content beter doorzoekbaar, filterbaar en visueler maken op een laagdrempelige manier. Al eerder heb ik met deze webapplicatie gespeeld, maar ik wilde nog eens data bewerken/inzichtelijk maken. In een paar muisklikken en daarna met wat editing van de homepagina, heb ik makkelijk iets fraais gemaakt (al zeg ik het zelf):

Screenshot Silkversie Autoweek 100
Screenshot Silkversie Autoweek 100

Door de makkelijke filtering is nu makkelijk om doorsnedes te maken:

Verdeling top100 naar geslacht

Verdeling top100 naar type organisatie

Verdeling per functie

Verdeling per bedrijf

Eén antwoord op “Silk versie van Autoweek top100 machtigste mensen automotive”

Reacties zijn gesloten.