Skoda – Octavia combi commercial 2014

Skoda heeft inmiddels een lange traditie op deze blog. Doordat ik hele reeksen van hun commercials heb mogen bekijken inmiddels, begin ik sommige elementen ook te herkennen. In dit geval valt een keer niet het gephotoshopte kenteken op, maar een ander detail. Een detail dat wellicht veel zegt over skoda rijders…

In de reclame is wederom een Nederlands kenteken erin verwerkt. Ditmaal was het ogenschijnlijk een haast klusje, want erg realistisch lijkt het niet in dit shot:

blog-skoda-octavia-4spg82

Bij dit kenteken hoort een blauwe Octavia volgens iKenteken:

blog-skoda-octavia-4spg82-ikenteken

Detail

Het begin van de commercial kwam me bekend voor. Vorig jaar werd namelijk hetzelfde huis gebruikt voor de commercial van Skoda Octavia hatchback. Destijds was het gezinnetje aan het basketballen. Ogenschijnlijk beviel de hatchback niet, want een jaar daarna heeft het gezinnetje een combi van hetzelfde merk. In zo’n jaar kan veel gebeuren. De toegang tot de tuin bleek niet zo handig, dus de Octavia is hoogstwaarschijnlijk ook gebruikt om wat puin af te voeren. Er kwam gelijk ruimte vrij voor een schommel in de achtertuin.

Binnen een 1 jaar een nieuwe auto aanschaffen heeft nogal impact op de financien , want er was geen geld meer over voor nieuwe kleren voor vader en zoon… Skoda rijder lijkt dus niet snel tevreden, maar geven graag geld uit 😉

Octavia 2013 commercial
Octavia 2013 commercial
Octavia 2014 commercial
Octavia 2014 commercial

UPDATE 14 maart 2014:

Deze commercial heeft nog een staartje gekregen. Zoals eerder gesteld, maakt Skoda Nederland gebruik van de internationale commercial versies die vernederlandst worden. Een oplettende kijker (niet ik) heeft uitgevonden dat in deze commercial een Octavia combi zichtbaar is met een panoramadak/schuifdak:

blog-skoda-octavia-panoramadak

De kijker heeft echter geconstateerd dat deze optie in Nederland helemaal niet beschikbaar is op de nieuwe Octavia Greenline. Hiervoor heeft hij een klacht ingediend bij Reclame Code Commissie die hierover in uitspraak de adverteerder aanbeveelt om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.

Dus binnenkort wellicht in Nederland geproduceerd Skoda commercials?