SNS bank – Heel normaal Bennie Jolink

SNS bank, 1 van onze genationaliseerde instituten, heeft voor een nieuwe mediacampagne een ander Nederlands instituut ingezet: Bennie Jolink. Bennie mag zichzelf spelen in de rol van opa van zijn kleindochter. In de reclame rijdt hij rond in een grote Amerikaanse pickup.

Reclame 1

Reclame 2

In beide reclames komt de oude pick-up een aantal keer in beeld, maar nergens is de blauwe oldtimerplaat van deze import goed te lezen. Ook niet in de making-of. Dit is het beste beeld dat te vinden is:

blog-snsbank-auto-benniejolink

Opnamelocatie

In hetzelfde beeld is duidelijk zichtbaar een schoolnaam te zien. Natuurlijk was ik benieuwd of deze school in de achterhoek zou staan. Na een kleine zoekactie kwam de echte school tegen en plaats van vestiging: Hengelo. Officieel geen Achterhoek, maa de kleindochter hoeft natuurlijk niet per se daar te wonen. Of was het gewoon dichterlijke vrijheid van de makers.

Kenteken sleepdienst

In de reclame komt ook de sleper van de pickup in beeld. Van deze sleper is wel het kenteken af te lezen:

blog-snsbank-auto-volvo

Alhoewel niet helemaal scherp is het kenteken redelijk leesbaar. Helemaal leesbaar (inclusief fraai shot van een zwevende camera-drone) is het kenteken in de making-of:

blog-snsbank-auto-volvo2

De voertuiginformatie van deze Volvo trekker is als volgt:

blog-snsbank-auto-volvo-vwe

Brokkenpiloot

Bennie’s grote passies zijn muziek en motorrijden. Volgens zijn onofficiele biografie op Wikipedia is hij een aantal keer met zijn gemotoriseerde voertuigen verongelukt. De laatste keer (?) was in 2009, waarbij hij met zijn Porsche Cayenne in botsing kwam. Niet echt een auto van dezelfde kaliber als een Amerikaanse pickup…

Beeld overgenomen van gelrenieuws.nl
Beeld overgenomen van gelrenieuws.nl

Eén antwoord op “SNS bank – Heel normaal Bennie Jolink”

  1. Toch wel… Als je heeeeel goed kijkt op 1080 pixels zie je dat het kenteken 94-YB-12 is.

Reacties zijn gesloten.