Staatsloterij – automonteur commercial

De nieuwste commercial van Staatsloterij speelt zich af in een garage. De dansende automonteur hoopt op zijn laatste APK-tje. Niet geheel verrassend staan er in de garage auto’s om de hoofdrolspeler heen. En diverse hebben (deels) leesbare kentekens…

Commercial

Audi 200

Vol in beeld komt een mooie oude Audi 200 turbo met een oud type kenteken:

De getoonde Audi heeft nog een oude gele kentekenplaat. Maar wel met luxe letters.

Het kenteken zelf is nog steeds geldig, maar vermoedelijk staat deze Audi al jarenlang bij iemand in zijn collectie goed opgeborgen en wordt niet gebruikt voor ritjes op de openbare weg. De Audi heeft namelijk geen geldige APK-vervaldatum.

Verder valt iets anders op aan de kentekenregistratie. Veel oudere Audi’s zijn geregistreerd op de oude merknaam Auto Union, zo ook deze. De handelsbenaming is daarnaast ook beetje cryptisch: 437223 AUDI 200 5T AUTOMATIC

Volkswagen Golf

Rechts in beeld komt ook nog een donkerkleurige Golf in beeld. Een gedeelte van het kenteken wordt maar zichtbaar: 59-E.-..

Waarschijnlijk is deze Golf speciaal voor de commercial voorzien van een alternatieve kentekenplaat.

Ford Mustang

In de achtergrond staat op een brug een andere klassieker, namelijk een rode Ford Mustang cabriolet uit de jaren zestig. Helaas is nergens in beeld een kenteken te ontwaren, waardoor we niet meer gegevens van deze schoonheid kunnen achterhalen.

Seat Ibiza

Aan het einde van de commercial komt een oude mevrouw de garage binnengereden in een rode Seat Ibiza. Deze Spaanse auto heeft volgens de beelden kenteken 52-KZB-8. Dit kenteken behoort echter toe een Peugeot 107.

Jaguar E-type

Pas bij het stilzetten van de beelden voor een screenshot van de rode Seat Ibiza is een andere opvallende foto deels zichtbaar. Achterin staat namelijk een donkergroene Jaguar E-type.

Het kenteken van deze Britse schone is niet compleet zichtbaar, maar de laatste karakters lijken op -27-RT. Met dit gedeelte van het kenteken zou het mogelijk moeten zijn om het complete kenteken te achterhalen. Kenteken.TV tool “KentekenPart zoekmachine” levert wel 93 resultaten op voor dit gedeelte van het kenteken, maar geen van alle behoort toe aan een Jaguar. Geen jackpot voor autoliefhebbers dus.