Digitale kentekenmagie in Hyundai Tucson commercial

Begin december lanceerde Hyundai Nederland een nieuwe commercial voor het model Hyundai Tucson. Deze reclame richt zich specifiek op de plug-in hybrid versie van deze editie. Zoals gebruikelijk bij dit automerk is een commercial geproduceerd in het buitenland vernederlandst door het toevoegen van Nederlandse teksten, voice over en digitale kentekenmagie. En dat vergt oog voor detail, zo blijkt uit deze factcheck van kentekens.

Commercial

Hyundai Tucson Plug-in Hybrid

Digitale kentekenmagie

Voordat we duiken. Zo wordt in de commercial voor de markt in België en Luxemburg de originele variant getoond met Duits kenteken:

Dezelfde reclame voor Nederland krijgt een digitale retoucheeractie. In de nabewerking van deze video wordt het Duitse kenteken vervangen door een digitale variant die lijkt op een Nederlandse kentekenplaat.

“Nederlandse” Hyundai Tucson

Deze Tucson zie je vanuit meerdere kanten in de reclame verschijnen. Uit de eigen demovloot van de importeur is waarschijnlijk kenteken K-200-FZ gepakt. Deze behoort toe aan een blauwe Hyundai Tucson Plug-in hybrid van de nieuwste generatie. Daarmee lijkt het beeld kloppend te zijn met de factcheck…

Digitale kentekenmagie vereist aandacht

Nadeel van het toepassen van een digitale saus over een commercial is dat je consistent moet zijn. Zo wordt in deze reclame overal het Nederlandse kenteken K-200-FZ gebruikt. In de laatste scene is er echter een foutje gemaakt. In plaats van een kenteken eindigend op FZ is er een foutje gemaakt. Op de kentekenplaat is namelijk een ander kenteken leesbaar: K-200-ZF.

Toevalligerwijs behoort dit kenteken ook toe aan een blauwe hybride van een Zuidkoreaans merk, maar het is er eentje van zusterbedrijf Kia. Het blijft dus opletten als je als adverteerder gebruik maakt van digitale kentekenmagie.