Toyota in de holst van de nacht

Vele vaders (maar ook moeders) kennen het gevoel. Je kroost wordt ouder en heeft ergens een feestje. Het tijdstip van het eindigen van het feestje is ver na je beoogde moment om naar bed te gaan. Je besluit dus om alvast naar bed te gaan met je mobiel op je kastje naast je bed. Midden in de nacht wekt de mobiel je met het bericht waarop je al de hele nacht wacht “Kom je?”. Natuurlijk sta je direct naast je bed en reis je af naar de ophaalplek om je je dochter/zoon veilig huiswaarts te laten keren. Alles voor de volgende generatie aldus Toyota Nederland in hun nieuwste commercial.

Commercial

Factcheck kenteken

In de reclame zie je een witte Toyota de hoofdrol spelen. Op basis van de beelden lijkt dit een Toyota Corolla Cross te zijn. Het kenteken L-981-XN komt goed in beeld. Dit kenteken behoort echter helemaal niet toe aan een witte Corolla Cross, maar aan een grijze Yaris Cross.

Bij het maken van deze blogposting viel echter iets speciaals op. Bij het uploaden van een Youtube video moet je een thumbnail uploaden. De thumbnail voor de Toyota commercial is het volgende:

In deze thumbnail staat een ander kenteken dan je in de reclame voorbij ziet komen. Het is namelijk kenteken J-746-GH. Dat is een kenteken van een witte Toyota Corolla stationwagon uit 2020. Nog steeds geen Cross variant dus. In de holst van de nacht gebeuren blijkbaar bijzondere zaken bij de opnames voor deze commercial.

7 september

Bij terugkijken van de reclame is er een bijzonder detail direct in het begin. Daarin zie je een bericht verschijnen op de mobiel van vaders.

Woensdagnacht 2:32 lijkt me een bijzonder tijdstip om op stap te gaan. Overigens viel in 2022 7 september op een woensdag. Wellicht was dit ook de opnamedag (of beter gezegd nacht).

In de reclame zie je de Toyota door Rotterdam rijden. O.a. zie je De Hef goed in beeld.