ING – Kentekencheck in WK2010 commercial

Rond de wedstrijden van oranje op wk2010 heeft ING veel reclamezendtijd ingekocht voor een leuke in Afrika opgenomen reclame. Naast de bekende oranje leeuwen en de leuke soundtrack (Speciale versie van Hugh Masekela – Don’t Go Lose It Baby) speelt in de commercial prominent een Landrover die door het continent trekt.

In de reclame zitten in 2 shots duidelijk leesbaar een kenteken. In shot 1 zie je de Landrover van voren met een Nederlands kenteken en gelijk valt de slecht gelukte photoshop hierin op:

In een ander shot zie je dezelfde Landrover, maar dan blijkt het ineens een ander kenteken te hebben. Ditmaal geen Nederlandse, maar hoogstwaarschijnlijk een Zuidafrikaanse:

Kentekencheck DL-LR-43

Gezien de duidelijk ingepaste stijl van het Nederlandse kenteken kan het niet anders dat het kenteken niet toebehoort aan een Landrover. Bij het opvragen van het kenteken in de openbare systemen van VWE bleek echter iets vreemds. Hieruit bleek overduidelijk dat aan het kenteken een Alfa Romeo 164 was gekoppeld, maar er was nog iets opvallends.

Uit nader onderzoek is gebleken dat de Alfa ooit heeft bestaan, maar dat het bijbehorende kenteken al sinds juni 2004 is uitgeschreven als actieve deelnemer aan het Nederlandse wagenpark.

Hoe het kenteken ineens is opgedoken in de hoofden van de creatieve geesten van de makers van de commercial, is mij (nog) onbekend.

HUGH MASEKELA – Don’t Go Lose It Baby