Gamma – Kentekencheck in afscheidscommercial Sjaak en Freek-Willem

Aan alles komt een einde, zo ook aan de lange reeks van spots van Gamma met Sjaak en Freek-Willem. Om het einde in stijl af te sluiten heeft Gamma een commercial gemaakt met daarin een per vrachtwagentje vertrekkende Freek-Willem. Vervolgens wordt de kijker aangespoord om naar de bijbehorende site te gaan om te kiezen tussen 3 verschillende eindes van Sjaak en Freek-Willem.

Dit einde vind ik persoonlijk het leukste:

In de commercial zie je duidelijk een vrachtwagen vertrekken met Nederlandse kenteken. In eerste instantie heb ik het kenteken vanuit de Youtube versie gelezen en ik dacht te lezen 05-BS-DN. Na kentekencheck van dit kenteken (VW Caddy) begon ik echter te twijfelen en heb de versie van de officiele site nog eens goed bekeken. Deze was beter leesbaar, en daaruit bleek dat de laatste letter niet een N, maar een H is.

Youtube versie:

www.sjaakenfreekwillem.nl versie:

Kentekencheck  05-BS-DH

Uit de kentekencheck zou het moeten gaan om een Mercedes 904.6 en voor zover ik kan beoordelen met mijn autospot kennis, klopt dit ook.

Extra opvallend – Verhuisbedrijf

In de reclame speelt de vrachtwagen een prominente rol. Duidelijk leesbaar staat er achterop de vrachtwagen: Trans Rent, huur een verhuisbus.nl . Natuurlijk heb ik nog even gekeken of dit een bestaand bedrijf is in Nederland, maar dat is niet zo. Wel opvallend is, dat zowel de site www.transrent.nl als www.huureenverhuisbus.nl uitkomen op 1 en dezelfde site: http://www.dit-gemaakt.nl/

Uit de WHOIS bij SIDN.nl blijkt dat beide sites pas recentelijk door het bedrijf Dutch Internet Trading (=DIT) zijn geregistreerd, nl. 28-06-2010

Kentekenchecks in andere Sjaak en Freek-Willem reclames

Bij het zoeken naar de juiste commercial op YouTube kwam ik nog een commercial uit verleden tegen met daarin NL-kentekens.

Sjaak komt hierin in een oude Ford (model voor mij onbekend) aangereden in Frankrijk. Duidelijk leesbaar ditmaal kenteken ZL-NV-83.

Uit de kentekencheck zou dit kenteken echter toebehoren aan een Peugeot 406 Coupe:

Naast de Ford komt ook nog de auto van Freek-Willem voorbij, nl. een Saab:

Uit deze kentekencheck blijkt eveneens dat er een kenteken van een andere auto is toegepast, nl. van een BMW 318:

Eén antwoord op “Gamma – Kentekencheck in afscheidscommercial Sjaak en Freek-Willem”

Reacties zijn gesloten.