Suzuki – Meerdere kentekenchecks in commercials (deel 1)

Zoals eerder al gememoreerd kan je via de Ster veel in Nederland uitgezonden reclames bekijken. Zo kwam ik een hele rits aan commercials van Suzuki tegen met daarin opvallend veel Nederlandse kentekens. In deze blogposting zal ik de checks behandelen gevonden in de reclames met Ruben Nicolai in de hoofdrol.

Commercialserie met Ruben Nicolai

Begin 2009 speelde BN-er Ruben Nicolai meerdere keren een rol in commercials van Suzuki. Aangezien het een Nederlandse ster is in een auto-reclame, was de kans op Nederlandse kentekens redelijk groot.

Eerste reclame met Ruben

In deze reclame komt op het TV-scherm een gekunsteld NL-kenteken voorbij, maar door de kwaliteit van Youtube upload is deze niet leesbaar. Gelukkig biedt de Ster versie uitkomst. Het kenteken 36-GRJ-6 lijkt wel erg gekunsteld erin gezet:

De kentekencheck geeft aan dat het hier gaat om een grijze Suzuki Grand Vitara. Aangezien hier duidelijk is dat een gephotoshopte versie gaat, kan het kenteken niet horen bij de getoonde Vitara, maar heeft Suzuki in Nederland wel haar best gedaan om een passend kenteken te vinden.

Ditzelfde kenteken gaan we later nog eens terugzien in een andere, oudere reclamecampagne (komt in deel 2 aan de orde)

Tweede reclame met Ruben

Hierin komt wel duidelijk een leesbaar kenteken voorbij op de roze Suzuki Alto, nl. 22-HVV-5 .

Uit kentekencheck blijkt dat het hier wel om de juiste auto moet gaan:

Derde reclame met Ruben

In de derde reclame met Ruben zie je lange tijd een Suzuki Swift door het beeld schieten met taxikenteken Ruben-1. Aan het einde komt echter een NL-kenteken in beeld:

Ook uit deze kentekencheck blijkt dat Suzuki de echte auto heeft gebruikt:

Opvallend

Voor zover ik kan nagaan is de derde commercial ook als laatste uitgezonden. Opvallend is wel dat de auto daarin gebruikt ouder qua datum toelating internationaal is, dan de roze Alto gebruikt in de 2de commercial.

http://www.youtube.com/watch?v=5CvsPNpV-YQ

UPDATE: Voor deel 2 kijk hier: http://jasperverweij.wordpress.com/2010/07/15/suzuki-meerdere-kentekenchecks-in-commercials-deel-2/