Suzuki – Meerdere kentekenchecks in commercials (deel 2)

Deze posting is een vervolg op deel 1 . In deel 1 heb ik al verteld dat Nederlandse kentekens in commercials van Suzuki in de afgelopen jaren veelvuldig zijn opgedoken. In deze deel 2 zal ik enkele commercials uit 2008 controleren. Ditmaal commercials met daarin de  Grand Vitara en Splash in de hoofdrol.

Commercial Grand Vitara

Helaas heb ik deze reclame niet op YouTube gevonden, maar deze is nog wel te zien op ster.nl: http://www.ster.nl/commercial/252.html

In de reclame komt een Grand Vitara in beeld met een gephotoshopt kenteken erin:

Dit kenteken was ook al voorgekomen in de (later uitgezonden) eerste commercial met Ruben Nicolai (zie ook deel 1). Al in deel 1 was geconstateerd dat het getoonde kenteken erbij is gezocht door Suzuki in Nederland. Dit hebben ze trouwens wel zo redelijk goed gematched, alhoewel je wel duidelijk verschillende kleuren Vitara’s in de commercial ziet rijden met telkens dezelfde kenteken behorend bij een grijze versie.

Commercial Splash

Ook deze commercial is niet te vinden op YouTube, wel op Ster.nl: http://www.ster.nl/commercial/253.html

In deze commercial speelt een frisse, groene Splash de hoofdrol met duidelijk leesbaar meerdere keren het  kenteken 10-ZJ-TJ voor. Tot het einde heeft de editor van deze commercial dit kenteken overtuigend gephotoshopt. Pas bij het goed bekijken van het einde kreeg ik al mijn twijfels over het bijbehorende kenteken. Je ziet namelijk nog een snel shot van een witte, rode, andere groene staan met weer het kenteken 10-ZJ-TJ

Door de bevinding in de reclame zal het niet verwonderen dat de echte 10-ZJ-TJ niet hoort bij de gebruikte auto in commercial. Na de kentekencheck blijkt wel dat het gaat wel om een Suzuki Splash gaat, maar ze hebben het kenteken van een grijze gekozen:

Bij het zoeken naar de YouTube versie van de Nederlandse Splash commercial kwam ik trouwens 2-tal reviews van een Splash tegen:

In beide gevallen werd een groene Splash gebruikt met kenteken 13-ZJ-TJ. Dit was dezelfde groene versie als degene die in de commercial gebruikt werd. Suzuki had dus nog preciezer kunnen zijn door niet 10-ZJ-TJ te gebruiken, maar 13-ZJ-TJ.

Voor de compleetheid nog even kentekencheck van deze groene gedaan, om zeker te weten dat deze kleur als groen geregistreerd staat: