Ditzo – Commercial opzegtermijn

Ditzo heeft al enkele commercials op haar naam staan. In de commercial reeks uit 2009 met Rob Muntz in de hoofdrol springt er 1 commercial bovenuit qua kentekencheck.

Rolls

In de lange versie van deze reclame achtervolgt Rob Muntz een directeur van een Datzo bedrijf. Deze directeur rijdt in een bepaald shot weg in zijn RollsRoyce met een NL-kenteken erop:

De echte kenner ziet gelijk dat ik voor dit kenteken niet eens de site van VWE hoeft te openen voor een kentekencheck. Dit is namelijk overduidelijk een fake kenteken. Aan de ene kant had ik dat niet verwacht van Ditzo, aan de andere kant hebben we het hier wel over een niet alledag auto. Daarnaast is het natuurlijk de auto van de Datzo directeur….

Camper

Rob Muntz maakt in de reclame gebruik van een camper. Deze Ford camper komt duidelijk in beeld als hij voor de villa van de Datzo directeur zit:

Duidelijk leesbaar zijn de eerste 4 karakters van het kenteken: 40-VG . Ook zie je een gedeelte van een vijfde karakter, en lijkt het om een sidecode 7 kenteken te gaan, oftewel in de trant van 01-VBB-1 . Gezien de vorm van het vijfde karakter, lijkt het aannemelijk dat het de letter S moet zijn, oftewel 40-VGS-<cijfer> . Voor deze cijfer zijn 9 opties (de nul als laatste cijfer in sidecode 7 wordt niet gebruikt). Van deze 9 opties blijken 2 kentekens toe te behoren aan een Ford:

Beide Transits zijn echter niet gelijk aan de afgebeelde Ford. Deze Transits hebben namelijk een totaal andere snoet. Blijkbaar heeft de editor van deze commercial ook de camper van een ander niet bestaand kenteken voorzien…

Ditzo Inkorten commercial

In een andere Ditzo commercial loopt Rob door de parkeergarage van een Datzo bedrijf om de Jag van de directeur letterlijk in te korten.

Voor het inkorten zie je ‘m langs enkele bolides van Datzo lopen, waaronder een zilveren BMW:

Het bijbehorende kentekenvan de auto komt overeen met de gegevens uit het kentekenregister van VWE:

Opvallend

In deze reclame wordt aan het begin zogenaamd het gebouw van Datzo getoond.

Met behulp van TinEye heb ik even gekeken waar dit gebouw zou moeten staan. Het gebruikte plaatje blijkt een StockPhoto te zijn: http://www.istockphoto.com/stock-photo-2505865-corporative-building.php waardoor het minder aannemelijk is dat het ergens in Nederland staat. Het blurren van het zogenaamde logo op het dak was ook niet nodig, blijkt uit de afbeelding van Istockphoto.

Verderop in de commercial zie je toch nog een detail waaruit we de locatie van de parkeergarage zouden kunnen herleiden:

Le Carre is een gebouwencomplex in zowel Zwolle als Schiphol-Rijk, maar juist degene in Schiphol kent een gebouw B en heeft rode bakstenen.

2 antwoorden op “Ditzo – Commercial opzegtermijn”

  1. die camper heeft wel een ford embleem maar is in werkelijkheid een IVECO classic daily van het model 91 t/m 99 type 30-8 ,30-10 of 35-10 of 35-12 .

Reacties zijn gesloten.