Carglass – commercial 2010

In de reclames van Carglass spelen zowel echte werknemers van Carglass een rol als de wagens waarin ze rijden. In juni dit jaar is dit recept andermaal herhaald, net zoals voorgaande jaren.

In deze versie zit in de eindshot de achterkant van de Carglass wagen weer vol in beeld, nl. 57-VZK-6:

Uit ervaring van de vorige Carglass reclames moeten de gegevens uit de kentekencheck wel overeenkomen met het beeld en dat klopt weer:

Opvallend 1

Op diverse plekken in deze commercial ga je bijna als kentekencheck spotter op het puntje van je stoel zitten (je moet wat…) als er een voertuig met kenteken in beeld komt. De editors van deze reclame hebben er echter telkens net voor gezorgd dat je net niets ziet. Daarnaast hebben ze ook gefotosoept, zoals duidelijk zichtbaar is in het plaatje hierboven bij de Volvo.

Opvallend 2

In de reclame is veel geoorloofd. Omwille van duur van de reclame heb je geen tijd om alles uit te leggen. In begin van deze reclame legt de Carglass man uit dat “door een plotselinge temperatuursverandering” een sterretje kan uitgroeien tot een barst. Hij laat daarbij de climate control bediening zien, maar vergeet te vermelden dat hij de ventilatieroosters in het dashboard ook dichtzet:

Voor

Na

Het dashboard van de testauto komt me trouwens bekend voor, maar welk merk-model is het ook alweer?

UPDATE 14-8-2010: Waar een bezoekje aan een Peugeot dealer al niet handig voor is…Ik dacht even dat de rooster van een Peugeot 308 waren, maar toevalligerwijs nam ik een speciale autoweek versie van een test tussen Peugeot 5008 en andere midi-MPVs mee…Daarin zag ik de dashboard van een Ford S-Max: