ZLM – Autoverzekering commercial uit 2009

Na het bekijken van de nieuwste autoverzekering commercial van Delta Lloyd (later op deze blog hier meer over) had YouTube een andere suggestie qua filmpje: commercial van ZLM uit 2009. In deze commercial wordt de motorklep van een Alfa verwend met een rode stip onder de noemer “met stip de beste autoverzekering”. Deze stip komt ook nog terug op de website.

Commercial

De groene Alfa 147 met kenteken 95-JD-GB komt duidelijk in beeld:

Uit de kentekencheck komt ook een groene Alfa 147 rollen:

 

ZLM.nl

Direct prominent op de hoofdpagina van ZLM.nl staat een andere auto met rode stip, nl. een zilveren Suzuki Swift met kenteken 05-JDD-8:

Met in het achterhoofd de juiste combi tussen auto in beeld en de gegevens in de commercial verwachtte ik ook hier geen verrassingen, maar niets is minder waar. De zilveren Suzuki blijkt volgens het kenteken een zwarte Opel Meriva te zijn:

Het verhaal krijgt echter nog een klein staartje. Op een andere pagina op de site komt dezelfde Suzuki wederom in beeld, maar nu met een ander kenteken!

Ditmaal zou het kenteken 05-JG-G5 zijn. De streepjes zouden echter dan verkeerd staan, oftewel dit had of 05-JGG-5 of 05-JG-GS moeten zijn. Op afstand lijken de 5 en S namelijk aardig op elkaar. Van beide kentekens natuurlijk nog even de gegevens opgevraagd met deze resultaten:

Opvallend detail is trouwens de achtergrond in beide plaatjes. De huizen lijken erg op elkaar, maar toch ook weer niet….