Seat – Ibiza ST Commercial

Met dank aan de reclamereview van Marketingfacts kwam ik nieuwe commercial van Seat op het spoor voor Seat Ibiza ST. Deze fraai rode Ibiza komt met een opvallend kenteken vol in beeld. De kenner ontdekt echter gelijk al iets vreemds aan het kenteken…

De rode Ibiza ST met kenteken 08-LRT-0:

De echte kentekenkenner (lekker woord om rap uit te spreken na enige alcoholische versnaperingen) weet zonder controle van RDW kentekenregister al dat dit kenteken niet kan bestaan. RDW geeft bij deze sidecode namelijk geen kentekens uit met als laatste cijfer 0. Er zijn dus per lettercombinatie van 3 letters maar 900 mogelijkheden.

Kenteken geinspireerd op ander kenteken?

Natuurlijk kon ik het niet laten om te bekijken of de maker van de reclame niet door een andere Ibiza ST kenteken was geinspireerd en bingo! Kenteken 08-LRT-9 blijkt bij een rode Seat Ibiza ST te behoren:

Deze Ibiza ST is trouwens niet BPM-vrij getuige het geregistreerde bedrag van € 2509

Opvallend?

Gezien de kleurstelling en schaduwwerking van de Seat in de reclame, denk ik trouwens dat de auto in het beeld is gefotosoept. Wat denken jullie?

Eén antwoord op “Seat – Ibiza ST Commercial”

  1. Wel gek, want de RDW gegevens zeggen dat het een 1.4 benzine (86pk) is, maar deze auto staat wel op velgen die normaal alleen worden geleverd bij de SPORT editie. En die is dan weer niet in 1.4 leverbaar en alleen met 105pk 🙂

    http://bit.ly/st-sport

Reacties zijn gesloten.