Skoda – Tagon commercial Skoda Fabia

Zowel gisteravond (in rust Ajax – Real Madrid) als vanavond (in rust Inter – FC Twente) werd de commercial van Skoda Fabia Combi Greenline uitgezonden. Deze commercial heb ik al eerder beschreven en destijds opgemerkt dat opgeplakte kenteken niet van een Fabia was, maar van een Superb. Deze commercial kent echter inmiddels ook een tagon met een witte Skoda Fabia hatchback met pontificaal een Nederlands kenteken in beeld. Met de eerdere ervaringen in het achterhoofd moest dit kenteken natuurlijk ook gespot worden.

Helaas kon ik de tagon commercial niet online vinden op Youtube of Vimeo, maar een foto met een mobieltje is tegenwoordig snel gemaakt:

 

Duidelijk in beeld komt het kenteken 67-LHF-6. Het opzoeken van deze gegevens in schaduwregister van RDW bij VWE levert een zeer opvallend resultaat op:

In een reclame van de Skoda importeur wordt dus vol in beeld op een Skoda een kenteken van een Volkswagen getoond. Nu worden deze merken in Nederland vertegenwoordigd door 1 en dezelfde importeur, maar toch begrijp ik deze stap niet. Vooral niet, omdat het kenteken zeer goed leesbaar in beeld komt en inmiddels bewezen is dat duidelijk leesbare kentekens in reclames leidt tot bevragingen van dit kenteken in allerlei online systemen op mobiel of computer.