Volkswagen – Passat commercial 2010

Afgelopen week is de nieuwe Volkswagen Passat commercial op TV gekomen. In deze commercial zie je in maar liefst 4 shots vol het kenteken in beeld. De commercial ziet er qua stijl niet in lijn met andere Volkswagen commercials in Nederland. Dat vraagt dus om een kentekenspot in de reeks op mijn blog.

Zoals gezegd komt het kenteken 86-NLD-1 een aantal keer vol in beeld:

De gegevens behorende bij dit kenteken zijn als volgt:

NOOT: De datum eerste toelating internationaal, datum afgifte Nederland en datum tenaamstelling zijn nog leeg. Dat betekent dat deze Passat nog op zijn eerste tenaamstelling wacht. Als een voertuig nog geen 1e tenaamstelling heeft gehad, kan je de kentekengegevens op de OVI-site van RDW nog niet opvragen, maar wel bij VWE.

Opvallend

Om 3 redenen geloofde ik niet dat het afgebeelde kenteken bij de afgebeelde auto hoort/hoorde. Aangezien de gegevens bij het kenteken spreken over een grijze Passat en in de commercial eerder zwart lijkt, was ik al aan het twijfelen. Daarnaast lijkt het kenteken wel erg raar uitgelicht in het donker. Laatste reden was het eerder genoemde feit dat deze commercial niet in lijn lijkt met de commercials van Volkswagen in Nederland. Youtube zoekresultaten boden al snel het antwoord. Dit is namelijk de Duitse versie van dezelfde commercial:

In deze versie komt een Passat met Duits kenteken WOB P114 in beeld: