VWE – Folder Occasion Garant plan

Wat een lieve collega’s heb ik toch. VWE heeft vandaag een nieuw product voor het Nederlandse autobedrijf gelanceerd: Occasion Garant plan. Autoverkopers kunnen met het Occasion Garant Plan van VWE garantie geven op voertuigen tot 10 jaar oud die niet meer dan 200.000 kilometer hebben gereden. In de folder van Occasion Garant Plan is gebruik gemaakt van een foto van auto’s in een showroom. En speciaal voor mijn blog hebben ze de kentekens op de foto’s gewijzigd.

De bewerkte kentekenplaten zijn allemaal voorzien van hetzelfde kenteken: 6-OGP-12. Om 2 redenen kan dit kenteken echter niet bestaan. Allereerst wordt de letter O niet in de lettercombinaties gebruikt, omdat deze te veel op een nul lijkt. Voor de tweede reden moet je iets meer kentekenkennis (lekker woord) hebben. De gebruikte sidecode is namelijk van het type 8. Deze sidecode is inmiddels al wel in gebruik bij brom- en snorfietsen en bedrijfswagens, maar nog niet bij personenauto’s (ook wel geel kenteken genoemd).

Het origineel is trouwens ook nog te bekijken op het net:

Eén antwoord op “VWE – Folder Occasion Garant plan”

  1. Fantastisch, ik zei het nog tegen een collega, “wedden dat Jasper deze in zijn blog verwerkt?”.
    En zie hier het resultaten, volgend jaar Van Dale? Kentekenchecken.

Reacties zijn gesloten.