Nuon – Commercial introductie Ed en Eduard (update)

Nuon heeft voor een nieuwe reeks commercials een nieuw duo geintroduceerd. Monteur Ed en adviseur Eduard moeten de kijkers aanzetten om bewuster met hun energie om te gaan. In de campagne speelt een elektrisch busje de hoofdrol. Voordat Ed en Eduard echter hiermee gaan toeren, moeten ze hun normale auto’s achterlaten op de parkeerplaats.

NOOT: De posting over deze commercials was al eerder verschenen, maar door een eigen stommiteit heb ik deze later moeten verwijderen.

De bolides van Ed en Eduard komen duidelijk in beeld:

Duidelijk in het screenshot is te zien dat de makers hebben besloten om de auto’s enigzins onherkenbaar te maken. Bij de NUON bus hebben ze zelfs hiervoor het kenteken 92-PCL-4 verzonnen. Dit kenteken kan niet bestaand voor een bedrijfswagen. Daarnaast komt letter C niet voor in de lettercombinaties. Ondanks het ontbreken van de ringen is duidelijk dat de linkerauto een Audi is. Het kenteken van deze audi (16-GLV-9) levert bij het opzoeken ogenschijnlijk de juiste gegevens op:

Merk van elektrisch busje?

In de campagne speelt een elektrisch busje de hoofdrol.

Helaas is het kenteken vooralsnog niet leesbaar afgebeeld. Ook niet in de tweede commercial van Ed en Eduard:

Met een kleine beetje speurwerk ben ik inmiddels achter het merk en de leverancier van dit voertuig. Het is namelijk een Piaggio Porter geleverd door Elmonet, blijkens een tweet van hunzelf:

De kentekengegevens van deze Piaggio houden jullie van me tegoed!