RDW Kentekencheck op je eigen site – powered by VWE

UPDATE februari 2018: Dit artikel is in 2011 geschreven. We leven inmiddels in 2018 en ook de wereld van kentekenchecks heeft een ontwikkeling doorgemaakt. De site http://publiek.vwe.nl is door VWE vervangen door een speciaal op consumenten gericht platform, genaamd Finnik.

De kentekencheck op je eigen site powered by VWE is daarom vervangen door Finnik kentekenbox implementatie.

Met een paar regeltjes code kan je de Finnik kentekenbox op je eigen webomgeving opnemen. Zie daarvoor voor de instructies de speciale uitlegpagina op Finnik site: https://www.finnik.nl/informatie/kentekenbox

Aangezien de oorspronkelijke inhoud van deze posting niet meer relevant is, heb ik deze doorgehaald, maar is eventueel dus nog wel na te lezen. De laatste alinea is nog steeds relevant, en daarom intact gelaten.

Al jarenlang levert VWE op de site http://publiek.vwe.nl en http://www.vwe.nl 1-op-1 RDW kentekeninformatie. Normaal gezien leveren we allerlei dataservices om deze informatie te ontsluiten binnen eigen informatiesystemen (zoals garage management systemen of dealer management systemen). We hebben echter ook vaak vragen gekregen of de informatie op onze publieke site ook op de eigen site ontsloten kan worden. De oplossing hiervoor is voorhanden en is 1 van de meest onbekende features van de VWE-site…

VWE kentekenbox

2-3 jaar geleden heeft VWE namelijk al een zogenaamde kentekenbox ontwikkeld. Deze box is “as-is” ontwikkeld en biedt de mogelijkheid om een RDW kenteken check uit te voeren. Afhankelijk van de gekozen implementatiemethode van deze kentekenbox op je eigen site, krijg je de mogelijkheid om een popup op te roepen met een popup met  weinig gegevens of een nieuwe pagina met uitgebreidere gegevens.

Implementatie code

Voor het implementeren is 1 regeltje code voldoende. Op de plek waar de box moet verschijnen, zet je de volgende code-regel in je pagina:

[sourcecode language=”javascript”]<script type=”text/javascript” language=”JavaScript” src=”http://publiek.vwe.nl/KentekenBox.ashx?kentekeninfo=uitgebreid”></script>[/sourcecode]

Met deze coderegel wordt als resultaat de uitgebreide kentekengegevens van RDW getoond. Voor de minder uitgebreide versie implementeer je de volgende regel:

[sourcecode language=”javascript”]<script type=”text/javascript” language=”JavaScript” src=”http://publiek.vwe.nl/KentekenBox.ashx”></script>[/sourcecode]

NOOT: Ik gebruik voor mijn blog de minder uitgebreide versie voor de screenshots van de voertuiggegevens. Daarnaast staat wordpress.com mij niet toe om een iframe of javascript te includen. Ik kan hier dus geen live voorbeeld geven.

Voorbeelden implementaties

Binnen onze eigen site is een voorbeeldpagina beschikbaar:

http://publiek.vwe.nl/zoek/test.html

Daarnaast weet ik uit mijn hoofd dat de site van autobedrijf Bimmel de kentekenbox heeft geimplementeerd.

Behoefte aan geavanceerdere mogelijkheden

De kentekenbox en publieke site van VWE heeft enkele beperkingen. Zo mag een gebruiker per tijdsperiode maar x aantal keer kentekens opvragen. Daarnaast is het niet mogelijk om de getoonde informatie verder te gebruiken in eigen systemen. Ook voorziet de site niet in meer gegevens dan RDW. VWE  beschikt naast RDW kentekengegevens over nog veel meer databronnen ontsloten via een kenteken. Voor meer informatie over deze uitgebreidere mogelijkheden kan je terecht op de site van VWE of bekijk eens de productvideo over dit platform genaamd Interdata

9 antwoorden op “RDW Kentekencheck op je eigen site – powered by VWE”

  1. Wij hebben hem ook zonder problemen op onze blog geplaatst. Erg handig, want nu hoeven onze bezoekers niet eerst naar de site van de RDW voor een Kentekencheck.

        1. @weiqun: bedankt voor je oplettendheid. Ik heb het aangepast in posting

  2. Is het ook mogelijk om een joomla website te vullen met de occasions welke bij VWE staan

  3. Is het misschien mogelijk om er een zonder verwijzing en reklame te laten maken? of kopen ?

Reacties zijn gesloten.