RTL Nederland – 1 april grap met kentekens

RTL Nederland heeft via een interne email een 1 april grap uitgehaald. In de email schetste het bedrijf dat ze in samenspraak met RDW speciale kentekens voor RTL zouden bestellen, bijvoorbeel 00-RTL-4 of 39-RTL-8.

De letterlijke tekst op overzichtssite van RTL over 1 april staat het volgende:

Speciale RTL-kentekens

Ook bij RTL Nieuws kregen we te maken met een 1 aprilgrap. RTL Nederland kondigde namelijk in een e-mail aan speciale kentekens voor RTL-medewerkers te willen invoeren. RTL zou met de RDW hebben afgesproken om vandaag kentekens van de leaseauto’s te ‘personaliseren’. Een kenteken zou niet langer bij een auto horen, maar bij een persoon of onderneming. De RDW zou voor de RTL-kentekens de nummerreeks 00-RTL-4 tot en met 99-RTL-5 en 00-RTL-7 tot en met 99-RTL-8 hebben gereserveerd.

Het grappige is dat RTL Nederland dit wel degelijk kan “regelen” bij RDW. Momenteel zit laatst uitgegeven lettercombinatie in de P-reeks (13-PXK-4 op 31 maart 2011). In de komende weken zal echter ook RTL als lettercombinatie worden uitgegeven. Als RTL Nederland dus echt een reeks auto’s met RTL in kenteken willen hebben dan kunnen ze 2 dingen doen:

– Wachten tot RTL-kentekens zijn uitgegeven en de eigenaren opsporen en goed aanbod doen

– In samenspraak met een importeur het moment afwachten dat RTL-lettercombinatie voorbij komt en dan kentekens laten aanvragen

Dit laatste is niet zonder risico’s. RDW verwerkt namelijk momenteel bijna alle nieuwe aanvragen voor personenauto’s batchgewijs, dus de kans bestaat dat je “misgrijpt” is groot.

RTL-Registratie

Binnen RDW heeft de term RTL trouwens ook een andere betekenis. Dit is namelijk een afkorting voor Registratie Tenaamstellingen Leasevoertuigen, oftewel een hulpregistratie voor leasemaatschappijen waardoor bijvoorbeeld de boetes direct naar de berijder worden gestuurd ipv de leasemaatschappij.