Centraal Beheer Achmea – Commercial schotland (update)

Eerder deze week heb ik al de trailer voor de nieuwste commercial van Centraal Beheer Achmea beschreven. Vandaag is de complete commercial online gekomen met daarin de al eerder beschreven kenteken, schapen, herder en verrassing aan het einde. Zoals verwacht zorgt deze verrassing voor een glimlach.

De rode Mazda komt met niet bestaande kenteken 08-HWV-8 goed in beeld:

Update 28-3-2011: Matthijs Algra van Centraal Beheer Achmea heeft me gewezen op de verklaring waarom voor dit kenteken is gekozen. De verklaring is ook na te lezen bij de trivia op http://www.centraalbeheer.nl/fun bij Schotland.

Voor deze film zijn er 200 schapen gebruikt. De hele groep hebben we later gekopieerd zodat het er veel meer lijken. Omdat schapen niet bekend staan als de meest gehoorzame beesten, hebben we ook tien zogenaamde ‘ster-schapen’ ingehuurd. Deze schapen zijn getraind om in commercials en films te acteren. Dat waren dus schapen met acteerervaring. Het was lastig om een Nederlandse auto te krijgen op de plaats waar de commercial opgenomen werd. We moesten dus gebruik maken van een auto met het stuur aan de rechterkant. Omdat we later het beeld gespiegeld hebben, zie je daar niks van en lijkt het gewoon een Nederlandse auto. Omdat we natuurlijk geen ‘gespiegelde’ cijfers en letters op het nummerbord wilden hebben, zijn voor het nummerbord cijfers en letters gebruikt die je kunt spiegelen, zoals de 0, de 8, de H, de V en de W.

Update 3-5-2011: CBA heeft op haar youtube kanaal een video geplaatst met de making of van deze commercial. Opvallend leerpuntje uit deze making of is de filmlocatie, die minder Schots is als hij lijkt.

In deze making of is duidelijk het gespiegelde kenteken in zicht: