Verslag bezoek aan Renault Bose Event

Vorige week mocht ik op speciale uitnodiging van Renault aanwezig zijn bij het Renault Bose event in Parijs. In deze posting een klein verslag van dit event. Eerder schreef ik al over de aanleiding en overwegingen over deze uitnodiging.

Voorpret

In de dagen voor het event begon al enigzins de voorpret. Binnen VWE was mijn uitnodiging inmiddels wel bekend en vele collega’s waren erg geinteresseerd. De avond voor vertrek kwam ik toevalligerwijs erachter dat Ted Sluymer van Autokiosk ook aanwezig zou zijn. Hij zou reizend per Thalys gaan, ik per vliegtuig.

In het vliegtuig zat ik in de businessclass naast een Duitse jongeman. Later in de taxi naar Technocentre kwam ik erachter dat het om niemand minder dan Christian Brinkmann van Speedheads.de was. Het was trouwens overduidelijk dat ik geen businessclass gewend ben, want ik stond keurig in de rij voor de security check van de economy class….

In de taxi naar Renault Technocentre begon natuurlijk het event al… we werden opgehaald in een Renault Latitude met heel toevallig de klanken van een jazz-zangeres op de achtergrond.

Bezoek Renault Technocentre

Het Renault Technocentre nabij Versailles is een zeer fraai complex van meerdere gebouwen. In dit gebied werken ongeveer 12.000 mensen. Dat zouden er ongeveer evenveel zijn als bij het park en omliggende hotels van de muis met de grote oren.

Credits David Worni

Allereerst mochten we als eersten genieten van een uitgebreide lunch en daar werd al nader kennisgemaakt met andere uitgenodigde “bloggeurs”. Langzaamaan druppelden de lunchroom vol met andere bloggers, Renault mensen en uitgenodigde journalisten (waaronder dus Autokiosk en andere Nederlandse pers zoals Autovisie, Leven in Frankrijk en Losange magazine) uit geheel West Europa. Tijdens het binnenstromen van de mensen bleek ook het verschil tussen business class vliegen of treinen: met vliegen meer dan 40 minuten tijd voor lunch, met de Thalys slechts 5 minuten…

Rondleiding deel 1- Renault Design

Credits David Worni

Het eerste gedeelte van de rondleiding bestond uit een uitleg over Technocentre, en in het bijzonder over Renault Design. In een kamer die volgens mij ook gebruikt wordt voor videoanalyses op ware grootte (schermverhouding 24:9) te houden.

Credits Revolvr

Afgezien het PR-verhaal over de goede, wereldwijde samenwerking tussen de verschillende Renault Design teams bleef 1 aspect me erg bij. Renault genereert namelijk dagelijks tientallen videos op basis van de laatste ontwerpen van de concepten. Deze videos met realistische backgrounds zijn te vergelijken met de videos uit games als Gran Turismo of Forza en helpt de Renault mensen om de lichtval en weersinvloeden op het design te bekijken vanuit allerlei standen.

In designcenter waren trouwens een grappige rij kunstwerken in de vorm van grote vazen. De kleurstelling van de vazen waren elk geinspireerd op de kleurstellingen van illustere racewagens, zoals bijvoorbeeld:

Credits Cédric Rainotte

Ander opvallend detail was de speciale ruimte waar Renault aan allerhande werknemers sessies houdt over de auto’s van concurrenten.

Rondleiding deel 2 – Samenwerking Renault en Bose

In het tweede gedeelte van de rondleiding was gewijd aan de unieke samenwerking tussen Renault en Bose. Volgens de goed ingestudeerde presentatie van maar liefst 5 personen is deze samenwerking meer dan alleen wat speakertjes inbouwen in een auto. Renault en Bose hebben besloten om het kwaliteitsgevoel van Bose ook door te trekken in het materiaalgebruik van de bekleding en uitrusting.

Credits Revolvr

Naast het bekijken van de speciale uitvoering van deze Renault, moesten we natuurlijk ook even luisteren naar het verschil tussen conventionele audio en Bose in de Renault. Dit werd gedaan in een speciale ruimte, waar per se geen foto’s gemaakt mochten worden, maar om nu te vertellen dat de gevoelige plaat iets gemist heeft…. In ieder geval mochten mijn oren het verschil horen. Verschil was er zeker, maar zoals audiofiel David Worni in zijn verslag zelf al meldde: het gekozen muziekstuk van die bekend klinkende jazz zangeres was niet erg geschikt om de dieptes en hoogtes te horen van het systeem.

Avondprogramma – Concert Melody Gardot

Na het bezoek aan Technocentre gingen we op weg naar het hotel Le Grand Intercontinental (zoals gezegd, het mocht wat kosten). Na enige verfrissingen in de hotelkamer gingen met het ondergaan van de warme zon naar Palais de Chaillot.

Credits David Worni
Credits David Worni

Op deze unieke plek waren in een luxe atmosfeer enkele Renaults met Bose uitrusting neergezet met het audiosysteem aangezet met wederom de bekende klanken. Een kleine video impressie:

Na de versnaperingen begon enigzins verlaat het concert van Melody Gardot. Onder genot van het schijnsel van de Eiffeltoren kwam het unieke event tot zijn absolute hoogtepunt.

Ik weet bijna zeker dat ik zoiets op deze plek niet meer zal meemaken. Alleen al daarvoor ben ik Renault erg dankbaar. Het enige dat ik echt mistte tijdens het beluisteren van de romantische klanken was mijn eigen vrouw aan mijn zijde.

Conclusie

Mijn eerste ervaringen met een perstrip van een autofabrikant is mij niet slecht bevallen. Alhoewel het onderwerp (speciale editie van Renault) niet direct het eerste was waarop ik zou intekenen, was de uitwerking van het event eentje om lang te onthouden. De plek van het concert is voor iemand die zelf kort in Parijs heeft gewoond, uniek te noemen.

Overzicht bloggers en artikelen over event

Met dank aan David Worni, hierbij een kleine opsomming van de bloggeurs:

David schreef trouwens een leuk verslag over dit event.

Links naar complete fotosets

In deze posting heb ik enkele foto’s van andere mensen gebruikt. Hun volledige fotoseries zijn alhier te vinden:

Flickr set van organisatiebureau Revolvr

Flickr set van David Worni

Facebook album van Cedric Rainotte

Eén antwoord op “Verslag bezoek aan Renault Bose Event”

Reacties zijn gesloten.