Kenteken wall – test datavisualisatie

Al langer loop ik met een ietwat kunstzinnig idee in mijn hoofd. Om tot dat eindresultaat te komen heb ik vanavond een beetje gepield met het creëren van honderden plaatjes van kentekenplaten. Het 1e resultaat deel ik bij deze met jullie.

Ingrediënten

Als gereedschap heb ik de sourcecode gebruikt van de online kentekenplaat maker op Got.sa007.nl  . Er zijn meerdere mogelijkheden voor het maken van deze plaatjes, maar deze leek mij het meest makkelijk toepasbaar. Een ander gereedschap is een tooltje die in 1 keer alle mogelijke cijfer-lettercombinaties van Nederlandse kentekenplaten kan uitspugen van 1 bepaalde 3-lettercombinatie. Voor deze test heb ik alle geldige combinaties met LPG in kenteken gebruikt.

Daarnaast heb ik voor deze test het software programma Image Grid Creator gebruikt die mijn laptop voor dit doeleinde tot zijn max liet stampen. Grotere sets wordt dus nog een uitdaging…

Resultaat

Het resultaat heb ik geupload naar Zoom.it van Microsoft. Met deze tool kan je grote bestanden zoombaar maken, ideaal voor panorama’s van enkele tientallen megabytes.

http://zoom.it/XMim

Een sneakpreview van die omgeving zie er als volgt uit:

Mocht iemand voordat ik mijn artistiek ideetje heb uitgewerkt nog een ander idee voor toepassing van deze kenteken wall dan hoor ik het graag. Voor de rest ga ik ervanuit dat het merendeel deze creatie overbodig vindt 😉

UPDATE 2-1-2012: Ik ben inmiddels wat verder gegaan met mijn voorbereidingen. Het al eerder genoemde script van got.sa007.nl heb ik inmiddels verder aangepast om bij sidecode 0, 1 en 2 een blauwe oldtimer plaat te maken.

Ik ben nog op zoek naar beter lettertype voor de oldtimers, maar ik heb deze nog niet gevonden.

Daarnaast heb ik in het script de juiste formattering opgenomen.

Ook heb ik de tool ImageMagick ontdekt (naar het schijnt is de afgeleide variant GraphicsMagick nog beter) in plaats van grid creator. Hierdoor kan door middel van commandline vele beeldmanipulaties maken, waaronder een montage van alle op Nederlands kenteken gezette Lotus auto’s (1.040 volgens opgave in november 2011).

Ook hiervan heb ik een Zoom.it versie geupload:

http://zoom.it/Pt7y

UPDATE 08-01-2012: Wederom ben ik een stapje verder. Inmiddels heb ik door middel van een ander tooltje een 2,2 gigapixel plaatje (oftewel 55892 x 39900 pixels) gemaakt van alle in Nederland geregistreerde Porsches (bestand kwam uit augustus 2011):

4 antwoorden op “Kenteken wall – test datavisualisatie”

  1. Hallo, Jasper

    Zonet hoorde ik je op de radio, ben meteen gaan kijken op je website.
    Maar had je al ontdekt dat zoom.it uit de lucht is?

    Romke

    1. Bedankt voor bericht. Eerder deze week werkte de Kentekenwall wel, dus ik zal er eens induiken. Bedankt voor melden

Reacties zijn gesloten.