SuzukiIgnisWall – opvolger van kentekenwall

In 2011 was 1 van de eerste probeersels van Kenteken.TV het maken van een unieke collage van kentekenplaten in 1 plaatje. Destijds had ik allerlei toeren nodig om met mijn beperkte ervaring met PHP-code geautomatiseerd dit probleem op te lossen. Uiteindelijk lukte het met veel pijn en moeite om een gigantische KentekenWall te maken met alle Porsche kentekens die destijds rondreden. Deze kentekenwall is in de jaren erna verschillende keren teruggekomen. Ofwel doordat mensen verwonderd keken naar dit stukje creatieve huisvlijt of door personen die graag een eigen versie van zo’n kentekenwall wilde hebben. Speciaal voor iemand uit de laatste categorie is een nieuwe versie ontstaan van de illustere kentekenwall.

Suzuki Ignis 2017 gebruikersgroep

In 2017 herintroduceerde Suzuki het model Ignis. Deze compacte crossover was voor Michel Frenken de aanleiding om een site en besloten Facebook groep op te richten voor dit leuke autootje. In maart 2018 zocht hij als beheerder contact met Kenteken.TV. Hij had al eerder de digitale kentekenmaker ontdekt en in combinatie met cartoonversies van de Suzuki Ignis had hij enkele eigen creaties gemaakt.

Michel had echter ook de KentekenWall ontdekt en vroeg zich af of er ook voor zijn geliefde model zoiets gemaakt kon worden. Leuk idee, maar het ontbrak aan tijd om een nieuwe opzet voor de destijds gebruikte procedure te maken.

“Geen probleem” aldus Michel. Hij is gelukkig van het volhardende type, want een aantal keer daarna kwam hij weer in de lucht om de status te vragen. Pas in februari 2020 was er bij mij tijd en zin om het probleem op te lossen met verse kennis en kunde.

Betrekkelijk makkelijk was ik in staat om een kentekenwall te maken met alle 8.615 Suzuki’s Ignis van Nederland. Michel deelde het resultaat vol trots op zijn pagina’s.

SuzukiIgnisWall

Na de kentekenwall vielen mij de cartoonversies van de Suzuki’s op de site van Michel. Aangezien de nieuwe versie van kentekenwall redelijk snel gelukt was, werd een nieuw idee geboren.

Michel heeft namelijk voor elke leverbare kleur een eigen vooraanzicht gemaakt in kleur. In het kentekenregister van RDW staat op kenteken ook een kleur geregistreerd. Het zelfstandige bestuursorgaan maakt geen onderscheid in verschillende tinten blauw en ziet het ook geen verschil tussen een donkergrijze en zilveren Ignis. Toch leek het me leuk om te experimenteren.

Het resultaat is een gigantische afbeelding van 29.500 pixels bij 18.000 pixels waarin 8.303 unieke afbeeldingen (stand 2 maart 2020) van elke Suzuki Ignis die rondrijdt in Nederland.

Detail SuzukiIgnisWall

In de afbeelding zijn de kentekens gesorteerd op basis van datum toelating internationaal en daarna op kentekens oplopend. Veel zoekplezier voor de eigenaar/bestuurd van een Suzuki Ignis!

Qua kleuren is de verdeling als volgt:

KleurAantal
Blauw1.383
Geel/goud151
Grijs/zilver2.554
Oranje786
Rood1.032
Wit1.480
Zwart922

De complete SuzukiIgnisWall kan hieronder bekeken worden of direct op de website van de dienst Zoomable.ca (direct op deze site kan de afbeelding ook op volledig scherm bekeken worden).

Op verzoek nieuwe versies maken

Na de nieuwste creaties beschik ik over scripting om nieuwe, specifieke versies van KentekenWall te maken. Tegen een kleine vergoeding voor de gemaakte uren zijn er. Bij interesse kan hiervoor contact opgenomen worden via diverse communicatiekanalen.

Eén antwoord op “SuzukiIgnisWall – opvolger van kentekenwall”

Reacties zijn gesloten.