Tentoonstelling “Blij dat ik rij, 125 jaar Autoreclame”

Op mijn blog besteed ik veel aandacht aan gebruik van kentekens in reclames. Vaak zijn dit reclames voor auto’s of gerelateerde producten, oftewel autoreclames. Over dit onderwerp is er komende tijd (van 17 februari tot en met 15 april 2012) een leuke tentoonstelling in Louwman museum met de titel “Blij dat ik rij, 125 jaar autoreclame”. Op de website van deze tentoonstelling staat een leuke poll om de leukste autoreclame te kiezen.  Een enkeling daarvan hebben ook al geschitterd op deze blog, maar in ieder geval ontbrak de reclame van Lotto  nog.

 Lotto, Drempel

In deze reclame komt een mooie gele bolide voorbij:

Het kenteken 95-FL-GZ behoort echter niet toe aan een mooie gele Italiaanse schone, maar aan een rode Ford Ka:

 

Eén antwoord op “Tentoonstelling “Blij dat ik rij, 125 jaar Autoreclame””

  1. Mooi stukje, Jasper. In de tentoonst. zelf willen we deze commercial wel laten zien,

    groet,
    Wilbert Schreurs
    mede-initiatiefnemer Blij dat ik Rij.125 jaar Autoreclame

Reacties zijn gesloten.