Augmented Kenteken – Test met Stiktu

De makers van augmented reality browser Layar hebben eind vorig jaar een leuke side project gelanceerd: Stiktu. Met Stiktu kan je op basis van plaatjes zelf augmented informatie toevoegen. Natuurlijk kon ik het niet laten om mijn eigen kenteken augmented te maken…

Stiktu

Stiktu is beschikbaar voor Android en Iphone:

  1. iPhone
  2. Android

De basis is dat je foto’s/scans maakt van je omgeving. Op het moment dat je een scan maakt van iets wat iemand anders al heeft gescand, dan krijg je zijn/haar resultaat te zien. Zo heb ik een scan van gemaakt van een bekend logo in de automobielbranche: http://www.stiktu.com/posts/shared/375/ 

Mijn auto

Stiktu

Mijn Stiktu resultaat:

Sorry voor de slechte fotokwaliteit, maar met een mobiel een foto van een mobiel maken is best lastig…

Idealiter zou dit natuurlijk dynamisch moeten, dat het werkt met elk kenteken. Daarvoor is echter meer nodig dan Stiktu.