Allsecur – Commercial 2012 “Henk, bedankt!”

Het gaat blijkbaar moeizaam in verzekeringsland, want diverse partijen lanceren in deze tijd nieuwe reclamecampagnes. Of het nu OHRA, Centraal Beheer Achmea of Nationale Nederlanden is, allemaal willen ze vooral met een lach de consument verleiden tot hun producten. Ook de nieuwe reclame van Allsecur valt in deze categorie. Schade en de manier van omgaan daarmee door de verzekeraar is ook een terugkerend item in de hedendaagse commercials van de verzekeringsmaatschappijen. Er zit nog een opvallende overeenkomst tussen 2 reclames, die ik nog niet kan verklaren…

In de reclame komt aan het einde het kenteken van de Chevrolet Nubira in beeld:

Allsecur kennende behoort het kenteken 52-KZB-8 niet toe aan deze Chevy, maar aan een andere auto. Ook in dit geval klopt deze aanname:

Dochters met brillen

Bij het bekijken van de Allsecur reclame viel me nog iets anders op. Het meisje met opvallende bril en staartjes achterin in de auto kwam me bekend voor. Een soortgelijk meisje speelt ook al een rol in de reclame van OHRA. Is dit toeval of zit er een verborgen boodschap in onschuldige meisjes met grote brillen en lang haar?

Het OHRA meisje
Het OHRA meisje
Het Allsecur meisje
Het Allsecur meisje

Joep van Deudekom
Ik herinner me trouwens een column van Joep van Deudekom over een aanval van een olifant op zijn gehuurde camper in Zuid Afrika. Volgens de overlevering heeft zijn gezin ware doodsangsten moeten doorstaan met een op hol geslagen olifant.

Eén antwoord op “Allsecur – Commercial 2012 “Henk, bedankt!””

  1. Ik wou net het kenteken checken bij RDW toen ik tijdens het Googelen je blog tegenkwam. Goed bezig!

Reacties zijn gesloten.