OHRA – Commercial Direct-weer-door garantie bij autoverzekering

OHRA heeft wederom zeer leuke reclame op de buis gebracht. Ditmaal speelt niet een auto met kenteken de hoofdrol, maar een caravan met een mover. Vooral de diverse scenes en uitstekende acteurs maken deze commercial erg vermakelijk. En zodoende komt er ook nog eens een kenteken van een caravan voorbij op deze blog. Ook leuk is dat in deze reclame een cameo is opgenomen van een oude bekende uit een andere OHRA reclame.

Het kenteken WJ-72-DV komt meerdere malen in reclame voor:

De RDW kentekengegevens van deze caravan zouden als volgt, moeten zijn:

Oftewel, het kenteken is niet van een caravan, maar van een Henra aanhangwagen

Cameo – paarse krokodil

In het begin van de reclame komt een andere caravan met uitgestalde uitrusting in beeld. Subtiel in de hoek ligt een opblaasbare paarse krokodil, die OHRA jaren geleden in een campagne gebruikte:

Na een tip ben ik er op gewezen dat er nog verwijzing naar de paarse krokodil zit in de reclame. Na nog 1 keer bekijken viel me pas op dat op de zijkant van caravan “Purple croc” staat.

 

Tweede cameo

Volgens dezelfde tip zou er nog een andere cameo inzitten, maar die was me nog niet opgevallen. Maar als je dan als hint “WakuWaku” krijgt, dan wordt het wel heeeel makkelijk:

Cameo Rob Fruithof

Computer says no

Ook leuk geintje is in de reclame is de telefoniste die zegt “de computer zegt nee”. Een duidelijke verwijzing naar de schitterende sketches van Little Britain:

11 antwoorden op “OHRA – Commercial Direct-weer-door garantie bij autoverzekering”

  1. commercial is trouwens in Zuid-Afrika geschoten, waar ze links rijden. Vandaar dat de hele commercial in spiegelbeeld is gefilmd, en dus ook alle kentekens en stickers etc. in spiegelbeeld zijn gemaakt 🙂

  2. @Marcel, bedankt for comment
    @Gert, goed gevonden!

    Google streetview laat ook duidelijk zien dat de beelden gespiegeld zijn opgenomen. Ik zie ook nu pas dat in deze scene op straat POTS staat te lezen aan overkant spoor.

  3. Heb inmiddels ook de haarspeldbocht en de kustweg gevonden. Ze staan ook op het kaartje hierboven aangegeven.

  4. ik wil graag eenpaarse krokodil maar ik zie het nergens liggen

    1. Deze wens heb ik eerder ook eens uitgezocht. Ik begreep destijds dat de gebruikte krokodillen in de reclames one-offs zijn, oftewel slechts speciaal voor de reclame gemaakt. Gemiste kans wat mij betreft

Reacties zijn gesloten.