XXX lettercombinatie in kenteken – Most kissable kentekens ever

Al eerder op deze blog heb ik enkele bijzondere lettercombinaties uitgegeven door RDW beschreven. Gisteren was het de beurt voor weer een bijzondere combinatie. De ene zal deze combinatie associeren met het stadswapen van onze hoofdstad, de ander met iets seksueels. Ik zie deze combinatie echter als iets schattigs. Een paar letters die tezamen vaak als afsluiting van een brief of SMS dient, namelijk 3 kruisjes. Oftewel de most kissable kentekens. Handig excuus voor bumperklevers of gekleefde. In deze posting analyses van deze kentekens.

Top 10 merk

Merk Totaal
Peugeot 162
Toyota 127
Kia 124
Volkswagen 87
BMW 76
Volvo 63
Opel 39
Mercedes-benz 35
Ford 34
Citroen 31

Top 10 merk model

Merk-model Totaal
Kia Cee’d 88
Peugeot 107 83
Toyota Aygo 50
Toyota Yaris hybrid 37
Peugeot 208 34
Volkswagen UP 31
Volvo V40 23
Peugeot 508 22
Bmw 1-serie 21
Volkswagen POLO 18

Opvallende auto’s

Afgaande op de originele consumentenprijs zijn er een aantal dure auto’s met dit opvallende kenteken. Zo is er 1 911 Cabrio, maar liefst 2 BMW M5’s, 1 X6, meerdere X5’s, 1 Range rover Evoque, 1 Audi A6 allroad.

Mooie auto’s om in je achteruitspiegel op de linkerbaan tegen te komen 😉

Update 13 september:

De absolute winnaar van deze categorie zijn 2-tal auto’s. Dit zijn namelijk allebei BMW X3’s met nog treffender kentekens:

81-XXX-3 en 82-XXX-3

6 antwoorden op “XXX lettercombinatie in kenteken – Most kissable kentekens ever”

    1. @adriaan: nee, hoor. Ik werk bij VWE. Wij leveren dit soort informatie de gehele dag aan diverse partijen. Het was dus meer druk-op-de-knop werk

      1. Ik heb ze wel alle 1000 bekeken en kwam inderdaad tot dezelfde conclusie. Peugeot 208 en 508 ook vaak gezien. Ook regelmatig Mercedes-Benz. De meest bijzondere waren een paar klassiekers en twee keer een camper. Helaas stond mijn eigen Renault er niet tussen… 🙁

  1. Zonder een oordeel over RDW te vellen, valt het wel op dat deze situatie niet nieuw is voor RDW. Bij de uitgifte van brom- en snorfietskentekens is al iets soortgelijks gebeurd. Begin 2006 waren namelijk kentekens uitgegeven met de combinatie SS en SD. Deze fout is destijds voor alle kentekens keurig hersteld.

Reacties zijn gesloten.