Andere inzendingen RDW Rapid Open data competitie

Naast mijn eigen inzending in RDW Rapid open data competitie (nl. Kenteken.TV ) zijn er inmiddels meerdere personen die ook een poging naar de hoofdprijs doen. In deze posting een tussenstand van de bij mij bekende inzendingen. Als mijn lijst niet volledig is, hoor ik het graag.

Kenteken-info.nl

1 van de leidende figuren achter www.nederlandmobiel.nl heeft in zijn eigen tijd 2-tal concepten ontwikkeld gebaseerd op RDW open data. Het eerste concept is www.kenteken-info.nl . Dit is feitelijk een variant van de RDW OVI site.

Voertuig-statistieken.nl

Het andere concept van dezelfde maker is http://www.voertuig-statistieken.nl . Voor deze site heeft de maker allerlei dwarsdoorsnedes op de dataset van RDW gemaakt, zodat enkele opvallende inzichten in zowel het park als de geregistreerde kwaliteit van sommige voertuigen aan het licht komt.

Wiegtotweg.nl

Een concept van een andere maker is http://www.wiegtotweg.nl . Deze site van Gerben Jacobs geeft je de mogelijkheid om op basis van een datum (of nog specifieker je geboortedatum) te achterhalen welke voertuigen exact op deze dag zijn geregistreerd en nog rond kunnen rijden. Een leuk detail van dit concept is de (nog niet altijd feilloze) link met wikipedia en Flickr bij de gevonden resultaten.

Overig RDW open data gebruik

Naast inzendingen zie ik langzaamaan ander gebruik van de dataset komen. Met name in de hoek van occasionclubs en voertuigliefhebbers wordt veel gegrasduind in de rijen op zoek naar compleetheid van hun eigen collectie. Een leuk verhaal daarover staat op http://mehari.nl/ of op Autoweek forum.