Kenteken.TV – inzending voor RDW Rapid open data competitie

Vanavond heb ik officieel Kenteken.TV gelanceerd. Met deze webapplicatie kan je in een handomdraai op basis van ingave van een Nederlands kenteken een unieke kentekenvideo genereren. Deze applicatie zal worden ingezonden als onderdeel van RDW Rapid Open data competitie. In deze posting het hoe en waarom achter deze lancering. Daarnaast heb ik aan eind van posting nog een “One more thing”

Waarom kenteken.tv?

Al meerdere keren heb ik op deze blog de items RDW en “Open data” in combinatie met elkaar behandeld. Als 1 van de eerste had ik de analyse van de proef van RDW klaar. Als onderdeel van de grootste (commerciële) aanbieder/verwerker van voertuiginformatie (waaronder RDW gegevens) heb ik veel ervaring met het (her)gebruiken van hun data. Sommige partijen in mijn markt hebben de lancering van RDW Open data als een bedreiging bestempeld, maar de oprichter van het bedrijf waar ik werk heeft ons altijd voorgehouden dat we RDW+ moeten zijn. Kortom: kansen pakken waar je kansen opduiken.

Zo’n kans zag ik persoonlijk in de prijsvraag die RDW uitschreef. In mijn ogen de ultieme mogelijkheid om een onaf idee een vervolg te geven. Daarnaast wilde ik graag eens ervaren waar mensen tegenaan lopen als ze zowel onze eigen dataservices afnemen als RDW open data.

In mijn eigen tijd ben ik daarom aan de slag met verdere uitwerking van mijn oude concept Kentekenvideo, maar dan in een gewijzigd nieuw jasje en voering:

Logo Kenteken.TV

Wat is kenteken.TV?

Kenteken.TV is een simpele webapplicatie die gebruikers in staat stelt om in een handomdraai een unieke video te maken. In de video wordt zowel beeldmateriaal van dezelfde type auto gebruikt als de unieke voertuiggegevens van dat specifieke kenteken.

Naast ingaven op de website kan kentekenvideo ook direct vanuit een andere website of systeem worden aangeroepen, bijvoorbeeld: http://www.kenteken.tv/?kenteken=88xbbk

Mogelijke doorontwikkelingen:
Hogere kwaliteit videos genereren (wellicht tegen betaling)
– Ondersteuning alle platformen, met name Apple devices
– Videos verder personaliseren, met name echte foto’s (wellicht tegen betaling)
– Videos opslaan of uploaden naar Youtube

One more thing

De site Kenteken.TV heeft nog een verborgen feature die ik voor het publiek niet wil onthouden. Gebaseerd op de sourcecode van SA007.nl heb ik een nieuwe versie van online kentekenplaten maken. Deze had ik ooit nodig voor een ander hobbyprojectje. Ten opzichte van de oorspronkelijke versie is het nu mogelijk om kentekenplaten met duplicaatcode aan te maken en oldtimerkentekens. Daarnaast wordt automatisch de juiste formattering van de kentekens toegepast.


Voorbeeld oldtimer kenteken:

http://www.kenteken.tv/kenteken.php?text=af1965

Voorbeeld kenteken met duplicaatcode:

http://www.kenteken.tv/kenteken.php?text=93flbh&duplcode=1

Eén antwoord op “Kenteken.TV – inzending voor RDW Rapid open data competitie”

  1. Leuk idee. Ook leuk dat je info van de RDW gebruikt (de APK-vervaldatum van mijn auto klopt namelijk niet bij de gegevens van VWE 😉 ).

    De applicatie is wel erg zwaar, m’n computer wordt er behoorlijk traag van. Op deze pagina laadt-ie de video niet eens.

    De kentekens zijn ook leuk, wel nog even werken aan de positionering van de duplicaatcodes en het geel maken van sidecode 3 kentekens van na 1-1-1978. Maar het is een beta-versie toch? 🙂

Reacties zijn gesloten.