Kentekenvideo – Unieke video op basis van kenteken of occasionadvertentie

Binnen VWE houden we graag van om nieuwe dingen te ontdekken en te spelen met nieuwe technieken. Vorige maand hadden we bijvoorbeeld veel succes met een resultaat van deze experimenten in de vorm van de eerste plaats in de Apple itunes app store met onze app iKenteken. Een ander recent voorbeeld wil ik hierbij graag delen met de buitenwereld, omdat juist externe commentaren het concept kunnen versterken, nl. concept Kentekenvideo.

Kentekenvideo

Door middel van slim combineren van enkele technieken, waaronder onder onze veelgebruikte voertuiginformatie webservices,  is het nu mogelijk om met een enkel ingave van een (Nederlands) kenteken een unieke video realtime te genereren. In deze video worden de voertuiggegevens en eventueel beeldmateriaal van desbetreffend kenteken gebruikt. Een alpha versie van zo’n type video op basis van mijn eigen auto heb ik op mijn YouTube kanaal gezet:

NOOT: Voor weergave kenteken is gebruik gemaakt van de site http://got.sa007.nl/kenteken/ (zie ook mijn posting over maken van online kentekenplaten over andere mogelijkheden)

Toepassing kentekenvideo: occasionvideo

VWE levert al jaren een dienst om voertuigen op de allerhande occasionportalen te publiceren. Steeds meer occasionportalen ondersteunen ook videomogelijkheden.

Om de mogelijkheid van een occasionvideo te laten zien, heb ik op basis van een geadverteerd voertuig in een handomdraai een advertentie laten maken (met dank aan Jan Wals):

De originele advertentie is vooralsnog op de website van Jan Wals opvraagbaar ter vergelijk, maar Jan Wals kennende zal deze niet lang online staan (lees: snel verkocht)

What to do next?

Conceptueel is de techniek nu beschikbaar binnen VWE. De volgende stap is echter wel om het strakker te laten smoelen en verder te automatiseren. Er zitten in deze labversie nog wat handmatige acties.

Meer informatie nodig of tips?

Op verzoek kan ik een unieke video maken. Stuur daarvoor een email met kenteken naar jasper.verweij [at] vwe.nl . Tips of commentaar op dit concept horen we natuurlijk ook graag. Deze kan je ook als comment hier achterlaten

Eén antwoord op “Kentekenvideo – Unieke video op basis van kenteken of occasionadvertentie”

Reacties zijn gesloten.