FBTO – Autoverzekering commercial 2013

Blijkens het eigen Youtube kanaal van FBTO heeft deze verzekeraar al een lange traditie van commercials voor haar producten. Vandaar dat het niet vreemd is, dat ze hun nieuwste (up)loot het jaartal 2013 hebben meegegeven. In deze commercial komt een gele Polo voorbij waarvan kenteken niet afleesbaar is. Wel van de auto ernaast. Aangezien de omgeving herkenbaar is, heb ik dat ook even door de factchecker gehaald. Plus een kleine extraatje uit het FBTO archief.

Zoals gezegd, de gele Polo komt niet met zijn gele kenteken in beeld, maar wel de Ford ernaast met kenteken 75-SN-XK:

blog-75snxk

De kentekengegevens van dit kenteken zijn als volgt:

blog-75snxk-vwe

Bij een extra zoekactie op Google op dit kenteken vond ik nog oude verwijzingen naar advertenties om deze Ford naar het buitenland te exporteren, maar blijkbaar is deze (vooralsnog) behouden gebleven voor het Nederlandse wegdek.

Opnamelocatie

Met dank aan de reclame op de pui van het gebouw op de achtergrond (nl. “Bordjes”) was de opnamelocatie niet moeilijk vindbaar:

http://www.bordjesamsterdam.nl/of Google Street view

FBTO Autoverzekering 2004

De reclame uit de serie van 2004 bevatte meer auto’s, maar ook slechts 1 met leesbaar kenteken:

blog-48dsbk

Het kenteken op deze Megane behoort toe aan een Peugeot 406