Rijksoverheid – Aandacht in het verkeer commercials

De Rijksoverheid is recentelijk een campagne gestart om het gebruik van smartphones tijdens het rijden te minimaliseren. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de verkeersveiligheid in het geding als je tijdens het tijden social media als Facebook, Twitter of Whatsapp aan het bekijken bent. Naast 2 leuke commercials (waarvan 1 met leesbaar kenteken) is er nu ook een minigame verschenen: Tweet, Chat, Like & Drive

Commercial Konijn

Kenteken is in deze commercial niet leesbaar.

Commercial Kat

De Volvo in deze commercial komt goed in beeld:

blog-rijksoverheid-aandacht-in-verkeer-kat-5290hh-volvo

Het kenteken 52-90-HH is echter geen bestaand kenteken.

Commercial game

Hier komt dezelfde Volvo uit de Kat versie voorbij.

Game

De game Tweet, Chat, Like & Drive (kortweg TCLD genoemd) is qua concept leuk bedacht. Je moet namelijk je desktop/tablet browser koppelen met je telefoon en beide apparaten tegelijk gebruiken voor het spelletje. Je kan daarbij spelen tegen Facebook vrienden of willekeurige andere mensen. Om de andere speler te pesten moet je via in de game tweets, facebook posts of whatappjes sturen. Leuk uitgevoerd!

teaser_game

tcld-game-screenshot

Billboard

social-media-en-verkeer