Online kennissessie kentekencard en tellerstand registratie beschikbaar

Op 1 januari 2014 gaan er 2-tal belangrijke projecten in productie bij RDW. Het eerste project is 1 van de omvangrijkste ooit voor RDW, namelijk de introductie van het kentekenbewijs op creditcard formaat, ook wel kentekencard genoemd. Het andere project is het registreren van tellerstanden van personenauto’s en lichte bedrijfswagens als wettelijke taak voor RDW. Aangezien beide projecten heel veel impact hebben op de bedrijven in de voertuigbranche heeft mijn werkgever VWE 7-tal kennissessies in het land georganiseerd. In no-time waren deze kennissessies helemaal vol. Meer dan 1000 man-vrouw hebben we op deze manier voorbereid op de wijzigingen die gaan gelden vanaf januari. Ik was de gelukkige om al deze sessies te presenteren. Dat was een leuke, inspirerende rondtrip door Nederland.

2013-11-19 18.21.18-1
Bezoekers kennissessie kregen een unieke kentekencard in de vorm van USB-stick

Door het succes van de kennissessies en de grote aantallen mensen die we moesten teleurstellen, omdat de zalen al overvol waren, heeft VWE besloten om ook een online versie te maken van de kennissessie. In deze online versie worden dezelfde sheets gebruikt en in de voice-over zit mijn stem.

Meer informatie over kentekencard en tellerstand registratie is te vinden op de site van VWE: http://www.vwe.nl/mtv-modernisering-tenaamstelling-voertuig/kennissessies.aspx

De online kennissessies zijn ook hier te vinden:

Kennissessie Modernisering Tenaamstelling Voertuigen

Online Kilometerstand Registratie

Hoe is deze online versie gemaakt?

Voor deze online kennissessie is gebruik gemaakt van een nieuwe Nederlandse startup: Presentain. Met deze webplatform is het mogelijk om een presentatie te streamen over het internet, tegelijkertijd geluid op te nemen en achteraf deze combinatie deelbaar te maken voor hergebruik. Voor de gebruiker van Presentain krijg je beperkte analytics van aantal weergaves, shares, etc.

Door middel van de app op mijn eigen iPad en presentain-site heb ik thuis een opstelling gemaakt om de presentatie apart in te spreken. Dit was mijn setup:

2013-12-11 19.10.03-1

Het krukje moest ervoor zorgen dat de microfoon enigzins dicht bij mijn mond zat. Nadeel van deze setup was wel dat ik de presentatie zittend heb ingesproken. Mijn advies voor andere gebruikers van Presentain is  juist staand een presentatie op te nemen. Dit geeft waarschijnlijk automatisch een dynamischere houding, waardoor de kans dat het geluid/stem monotoon zal zijn kleiner zal zijn.

Eén antwoord op “Online kennissessie kentekencard en tellerstand registratie beschikbaar”

Reacties zijn gesloten.