KenJeKenteken.nl – pareltje van een kentekentool

Wow! Op mijn domein Kenteken.TV bied ik allerhande tools aan rondom de Nederlandse kentekenplaat. Ik probeer hiermee op nieuwe manieren naar die gele plaat te kijken. Van mijn site is er geen tweede. Nu er echter wel eentje is, moet ik gelijk mijn plek kennen. Cition (voert parkeerbeheer in Amsterdam uit) heeft namelijk een site gemaakt om het kentekenparkeren te vergemakkelijken. Je moet namelijk je kenteken wel onthouden als je deze invoert op zo’n automaat. Speciaal hiervoor hebben ze http://www.kenjekenteken.nl gemaakt. Een zeer bruikbare tool die ik heel graag zelf had bedacht. Petje af voor de bedenkers!

Wat doet KenJeKenteken.nl?

kenjekenteken_puntnl

Peet?

Ster van deze site is Peet, parkeerwachter. Hij heeft de gave om kentekens makkelijk te onthouden door er ezelsbruggetjes voor te maken:

Naar het schijnt is het een acteur die in deze viral wordt gebruikt. Dat is dan wel weer jammer…

Voorbeelden

De site maakt automatisch voor elk geldig kenteken (qua opbouw dan) een ezelsbruggetje aan. Hier een screenshot van enkele vondsten:

kenjekenteken-voorbeelden

UPDATE 3 januari 2014

Bij het goed bekijken van de filmpje met Peet viel me iets leuks op. In de film worden namelijk afbeeldingen gebruikt die gemaakt zijn met Kenteken.TV Kentekenplaat generator.

kenteken_tv_kenjekentekenplaat

Dit was wel van een vorige versie. Recent heb ik deze tool aangepast namelijk. Standaard worden de plaatjes nu met een kentekenplaathouder opgemaakt. Zonder houder ziet deze er als volgt uit:

Update 2016 – Slechte animatievideo gemeente Zwolle

Kentekenparkeren wordt in veel gemeentes toegepast. En elke keer is de uitdaging om de parkeerders zover te krijgen de juiste kenteken in te voeren. De gemeente Zwolle vond hiervoor een alternatieve manier om dit onder de aandacht te brengen. Waar kenjekenteken.nl een glimlach op menig gezicht toverde, maakte de gemeente wat mij betreft een misser door een hele slechte animatievideo te maken met animatiefiguur “Kenteken Ken”:

Maar ja, soms werkt juist een over-de-top aanpak om aandacht te trekken.

Update 2023 – ChatGPT als alternatief voor kenjekenteken.nl

Deze blogposting is al bijna 10 jaar oud. Recentelijk heeft Peetje en kenjekenteken.nl weer opnieuw aandacht gekregen op allerhande sites. De site kenjekenteken.nl is echter al jaren uit de lucht. Ik heb nog een poging gedaan om de techniek erachter te adopteren, maar de oorspronkelijke makers willen dit niet vrijgeven.

Anno 2023 hebben we echter ook ChatGPT en daarmee is het ook mogelijk inspiratie te krijgen voor ezelsbruggetjes van Nederlandse kentekens, zoals van G-001-BB. Je moet dan wel wat spelregels meegeven om correct te krijgen:

Maak een ezelsbruggetje voor kenteken G-001BB waarbij voor elke letter een woord wordt gekozen en de woorden tezamen een correct Nederlandse zinnetje vormt van maximaal 5 woorden

Overigens heeft Kenteken.TV ook een andere dienst rondom kentekens en ChatGPT: KentekenPrompt

Eén antwoord op “KenJeKenteken.nl – pareltje van een kentekentool”

Reacties zijn gesloten.