KenJeKenteken.nl – pareltje van een kentekentool

Wow! Op mijn domein Kenteken.TV bied ik allerhande tools aan rondom de Nederlandse kentekenplaat. Ik probeer hiermee op nieuwe manieren naar die gele plaat te kijken. Van mijn site is er geen tweede. Nu er echter wel eentje is, moet ik gelijk mijn plek kennen. Cition (voert parkeerbeheer in Amsterdam uit) heeft namelijk een site gemaakt om het kentekenparkeren te vergemakkelijken. Je moet namelijk je kenteken wel onthouden als je deze invoert op zo’n automaat. Speciaal hiervoor hebben ze http://www.kenjekenteken.nl gemaakt. Een zeer bruikbare tool die ik heel graag zelf had bedacht. Petje af voor de bedenkers!

Wat doet KenJeKenteken.nl?

kenjekenteken_puntnl

Peet?

Ster van deze site is Peet, parkeerwachter. Hij heeft de gave om kentekens makkelijk te onthouden door er ezelsbruggetjes voor te maken:

Naar het schijnt is het een acteur die in deze viral wordt gebruikt. Dat is dan wel weer jammer…

Voorbeelden

De site maakt automatisch voor elk geldig kenteken (qua opbouw dan) een ezelsbruggetje aan. Hier een screenshot van enkele vondsten:

kenjekenteken-voorbeelden

Bugje

Het is me wel opgevallen dat de site in Internet Explorer niet helemaal lekker loopt. Wellicht kunnen de makers dit nog fixen.

UPDATE 3 januari 2014: Bij het goed bekijken van de filmpje met Peet viel me iets leuks op. In de film worden namelijk afbeeldingen gebruikt die gemaakt zijn met Kenteken.TV Kentekenplaat generator.

kenteken_tv_kenjekentekenplaat

Dit was wel van een vorige versie. Recent heb ik deze tool aangepast namelijk. Standaard wordt de plaatjes nu met een kentekenplaathouder opgemaakt. Zonder houder ziet deze er als volgt uit:

Eén antwoord op “KenJeKenteken.nl – pareltje van een kentekentool”

Reacties zijn gesloten.