Eerste kentekencard uitgereikt in Louwman Museum

Afgelopen maanden waren vele partijen druk bezig met de introductie van het nieuwe kentekenbewijs op creditcard formaat, oftewel de kentekencard. Gisteren gingen de IT-systemen bij RDW en ook bij VWE live en vandaag konden particulieren en RDW-erkenninghouders live gegaan. Ondanks voorbereidingen in de vorm van kennissessies en andere manieren bleek aan de telefoon vandaag dat veel partijen nog moeten wennen aan de gewijzigde processen. De eerste kentekencard moest natuurlijk volgens een ceremonie worden overhandigd, net zoals het eerste nieuwe kentekencombinatie uit een reeks.

Uitreiking

Vanmiddag werd door de directeur van RDW, Johan Hakkenberg, aan Michele Blom, directeur Wegen en Verkeersveiligheid van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, uitgereikt.

Fotograaf Paul Ridderhof
Fotograaf Paul Ridderhof

Welke auto is de gelukkige?

Deze kentekencard behoort toe aan een Toyota 2000 GT uit de collectie van Louwman Museum. Deze Toyota is wel vaker door Louwman gebruikt in commerciele uitingen.

blog-81nz97

Waarom Louwman museum?

De lokatie voor de uitreiking is niet zo vreemd. In Louwman museum ligt namelijk een replica van het eerste uitgereikte kentekenbewijs.

1e-kentekenbewijs

De historie van kentekenbewijzen en kentekens is hier te bekijken: http://kenteken.tv/kentekenhistorie-tijdlijn.php

Is dit een geldige kentekencard?

RDW biedt allerlei nieuwe diensten voor zowel burgers als RDW-erkenninghouders. 1 van de diensten voor burgers is het controleren van een documentnummer van een kentekencard. Er zou namelijk maar 1 geldige kentekencard in omloop moeten zijn, dus ook van de eerst uitgereikte kentekencard.

Natuurlijk heb ik even deze kentekencard gecontroleerd met dit als resultaat:

Controle-kentekencard-81nl87

Overigens had ik dit niet helemaal verwacht. Ik had verwacht dat omwille van mogelijke fraude, bewust na deze eerste kentekencard voor hetzelfde kenteken een vervangende kentekencard is aangevraagd om te voorkomen dat dit documentnummer ergens terecht waar het niet hoort.